Comerț

Panourile radiante pot fi o solutie foarte buna

Apeland la niste panouri ce radiaza caldura, veti constata ca veti face o alegere destul de buna si veti reusi sa incalziti o incapere foarte usor, fara a mai fi nevoie de centrala si fara a mai fi consumate gaze naturale. Aceasta sursa de incalzire este una mai ieftina si va veti putea bucura de ea. Trebuie sa stiti insa ca prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje, de aceea ar trebui sa tineti cont de aceste aspecte.

Principalele avantaje ale acestor panouri

Un avantaj al acestui panou radiant este costul de achizite, dar si de montare. Astfel de panouri au niste costuri mici in comparatie cu instalarea unui sistem clasic de incalzire. De asemenea, incalzirea unei incapere cu panouri radiante infrarosii, au un efect benefic asupra corpului uman. Ele vor stimula o mai buna circulatie a sangelui. Un alt lucru pe care ar trebui sa-l mai stiti despre aceste panouri este ca ele nu vor ridica praful si nici nu va vor provoca afectiuni reumatice severe.

Aceste panouri radiante pot fi instalate fara probleme in spatiile mai mari, acolo unde incalzirea locuintei cu surse convebntionale nu este suficienta pentru a incalzi un volum mare de aer. Ele au o durata de viata de 10-15 ani. Din punctul de vedere al sanatatii, incalzirea cu astdfel de panouri este una mai sigura.

Daca vorbim despre dezavantajele acestor panouri, trebuie sa mentionam faptul ca un astfel de panou nu va incalzi aerul. Acesta va incalzi doar pardoseala, mobila si spatiul in care locuiti. Nu se va face nici economie la factura electrica, aceste panouri conbsumand destul de multa energie. Veti vedea ca pentru 1kW termic, se va consuam cel putin 1 kW electric. Ar trebui sa optati pentru astfel de panouri radiante, doar in cazul in care aveti in casa si o instalatei clasica de incalzire. Daca nu dispuneti de aceasta instalatie, exista riscul ca peretele din spatele panoului sa ramana rece, lucru ce va duce la formarea igrasiei.

Multe panouri radiante se preteaza pe incalzirea spatiilor mici, de aceea ar fi o idee buna sa optati pentru acestea doar daca locuiti intr-o incapere de pana la 4 metri patrati. Un singur panou va fi foarte eficient intr-un hold de acces, intr-o baie say chiar intr-o bucatarie. Daca dispouneti de o incapere mai mare, puteti opta pentru mai multe panouri radiante, iar acestea isi vor face treaba bine.

Join The Discussion