Sănătate

Cum să crești durata de viață a unui foraj?

Forajul permite accesul la o apa potabilă limpede si curată, absolut indispensabilă existenței. Atât cele pentru uz casnic, cât și cele industriale, promit o calitate superioară a apei, însă dacă neglijăm forajul, acesta are de suferit în timp și încetează să mai funcționeze la parametrii normali. Un foraj nu este o simplă gaură în pământ care extrage apa din sol, ci o lucrare importantă, care trebuie efectuată de o echipă de profesioniști și care necesită un proces atent de întreținere. Astfel, pentru a vă bucura cât mai mult timp de un foraj care să funcționeze corect și care să vă indeplinească toate nevoile, trebuie să vă luați măsuri de siguranță care sa prevină defecțiunile. Denisiparea, schimbarea filtrelor sau a pompei sunt doar câteva dintre metodele la care trebuie să apelați ori de cate ori este nevoie.

Un foraj se confruntă deseori cu unele probleme la filtre, care se blochează din cauza depunerilor de pe pereții acestora. Pentru a evita aceste situații deloc fericite este necesar ca după ce forajul a fost construit să pompați o cantitate mare de apă un timp îndelungat, pentru a evita blocarea filtrelor cu numeroase impurități. Înfundarea filtrelor poate fi determinată și de cantitățile de particule care se depun pe decantor în urma ciclurilor de oprire/pornire ale forajului. Acestea dau garanția pompei și a hidroforului, așa că pentru a întreține forajul este esențial să proiectați instalația de alimentare în așa fel încât să existe un numar de cicluri pornire/oprire cât mai mic.

Debitul necesar al unui foraj influențează felul în care forajul se pastrează în timp. De aceea, este important sa alegeți un diametru corespunzator al pompei submersibile, dar și al furtunului de refulare la hidrofor pentru a transporta debitul cu usurință, fără să existe posibilitatea ca refularea să fie blocată de unele particule care se adună în cele mai multe cazuri exact deasupra pompei.

Cum poti salva instalatia unui foraj

Forajele sunt adaptate în funcție de nevoile pe care le întampină fiecare proprietar. Ținând cont de acestea, construcția și tipul forajului sunt diferite, așa că intervenția unei echipe de profesioniști pentru denisipări este o condiție necesară pentru a beneficia de servicii de calitate superioară. Fiecare specialist stabilește de la bun început și intervalul de timp la care trebuie efectuat un proces de denisipare, o altă metodă extrem de importantă pentru durata de viață a unui foraj. Denisiparea este acel proces care ajuta la limpezirea apei prin îndepărtarea nisipului care se tot acumulează în apă și care astupă filtrele. O denisipare are o influență majoră asupra debitului, a calității apei și, implicit, asupra duratei de viață a forajului. Procesul trebuie să fie efectuat periodic, pentru a evita deteriorarea forajului.

Pentru a vă bucura timp indelungat de servicii de calitate este necesar sa acordați atenție tuturor acestor aspecte și să apelați la ajutorul unei echipe de specialiști care să aibă experiență în domeniu și să vă rezolve orice problemă cu profesionalism si seriozitate.

Apa este o resursa vitală, așa că este important să aveți grijă de cum funcționează forajul și să monitorizați constant randamentul acestuia.

Join The Discussion