Știri

Avem și noi șanse pentru o carieră de succes?

Nu ştiu câţi din voi îşi amintesc de faptul că eu nu mai lucrez de ceva timp. Din păcate nici la ora actuală nu am reuşit să-mi găsesc un loc de muncă şi chiar simt nevoia de a avea un job.

Azi mi-am propus să iau la mână toate joburile de pe câteva din site-urile de specialitate pe care m-am înscris. M-am uitat peste vreo 2000 până acuma şi am descoperit cu stupoare că majoritatea joburilor se adresează celor care vor să fie bone, îngrijitori pentru bătrâni, ospătari, bucătari în Grecia, Spania, Italia şi Marea Britanie. Altele sunt cu Oriflame, Avon, Cosmopolitan şi Amway, iar restul sunt în domeniul IT, muncitori necalificaţi, videochat şi acele vrăjeli de genul “vrei să faci bani din confortul casei tale?”

Bun, şi atunci mie ce-mi mai rămâne, care sunt şansele pe care un om le mai are să se angajeze pe un domeniu mai normal decât cel de videochat? Să plec din ţară nu se pune problema…cu riscul de a suna puţin paranoică, spun că mi-ar fi teamă să plec de una singură într-o ţară străină unde nu ştiu ce mă aşteaptă…poate plec naibii cu unii care fac trafic de carne vie 🙂 Bineînţeles că exagerez când spun asta, dar nu şi când spun că mi-e frică.

Deci acum vine întrebarea, încotro ne îndreptăm? Ce posibilitate avem să ne facem un viitor şi care este şansa noastră de a avea o carieră?

Join The Discussion