Timp liber

Cum prepari un cappuccino bun la espressorul de acasa

Pentru iubitorii de cafea, nu e nimic mai bun decat o cana de cafea buna intr-o dimineata obositoare. Dar ce te faci cand timpul nu-ti permite sa-ti faci o bautura cu gust aromat si puternic, iar Starbucks nu e o solutie economica pentru fiecare dimineata. Cum ar fi sa gasesti un mod rapid si economic prin care sa-ti prepari in fiecare dimineata un cappuccino sau  un espresso asa cum trebuie?

Tot ce iti trebuie este cafeaua, preferabil boabe proaspat macinate, un ibric foarte bun, lapte si un aparat pentru spumat, sau si mai simplu ar fi sa iti iei un espressor manual sau automat. De regula, daca timpul e de partea ta poti personaliza si mai mult aroma cappuccino-ului fara un espressor. E foarte posibil sa fi observat deja cum in cafenele fiecare “componenta” a unui cappuccino este preparata individual, laptele fiind transformat in spuma fara a se folosi functia unui espressor, ci un aparat special conceput pentru asta.

Sunt diverse metode de preparare a unui cappuccino. Totul sta la baza modului in care prepari spuma de lapte. Textura sa trebuie sa fie cremoasa si trebuie sa incerci pe cat posibil sa obtii o textura cremoasa. De regula, spumarea laptelui se face intr-un vas din inox si apoi se toarna peste espresso, dar procesul poate fi realizat si invers. Asta insemana ca poti mai intai sa prepari spuma din lapte direct in vasul de unde vei servi cappuccino-ul, urmand ca apoi sa adaugi espressoul peste spuma de lapte, pe marginea canii.

In cazul in care nu ai un espressor cu dispozitiv de spumare, cappuccino-ul se poate face destul de usor si fara un aparat. Spuma de lapte se poate obtine folosind cuptorul cu microunde. Trebuie doar sa pui lapte intr-un vas mic, il pui un cuptorul cu microunde pentru cca. 1-2 minute si dupa il amesteci suficient cat sa capete textura de spuma sau crema.

Join The Discussion