Lifestyle

Cum sa pastrati un aragaz curat

Aragazele sunt excelente pentru gatit, dar pot fi dificil de curatat. Invatandu-va sa va curatati in mod corespunzator aragazul, veti economisi mult timp si chiar rabdare. Pentru a curata eficient aragazul, Toparagazuri.ro recomanda sa indepartati pur si simplu componentele arzatorului, curatati cuptorul si ulterior arzatoarele in chiuveta.

Pregatirea aragazului pentru curatare

Lasati aragazul sa se raceasca, dupa oprirea in prealabil a tuturor arzatoarelor. Curatarea unui aragaz in timp ce este inca fierbinte poate duce la raniri si chiar arsuri, motiv pentru care nu trebuie sa desconsiderati acest aspect. Scoateti gratarele si capacele arzatorului imediat ce se racesc si asezati-le in chiuveta. Arzatoarele pot fi puse intr-un recipient mai mare daca nu aveti o chiuveta disponibila, fiindca nu riscati sa produceti zgarieturi sau alte daune. Asadar, umpleti chiuveta sau recipientul cu apa calda si sapun. Dupa, cufundati complet arzatoarele in apa fierbinte, adaugand un pic de detergemt pentru a crea spuma. Permiteti arzatoarelor sa se inmoaie in timp ce curatati aragazul.

Curatarea aragazului

Primul pas este sa indepartati reziduurile libere cu o perie de curatare sau un prosop de hartie. Nu va ingrijorati prea mult pentru inlaturarea ceva mai pronuntata a murdariei, fiindca nu riscati sa zgariati aragazul, evident, daca procedati cu delicatete. Curatati partea superioara a aragazului cu ajutorul unui dispozitiv de curatare cu vapori de apa. Cu o carpa sau un burete curat, curatati suprafata. Nu uitati sa curatati butoanele si fata aragazului, fiindca si acolo veti gasi suficienta murdarie, desi nu ar parea. Aplicati un amestesc de curatare pe unele suprafatete de pete dure si lasati-l sa se inmoaie timp de cinci minute inainte de spalare. Acest lucru va ajuta la vulnerabilizarea murdariei, facand-o mai usor de indepartat. Apoi, curatati in jurul arzatoarelor utilizand o periuta de dinti pentru a intra in locurile unde se afla arzatoarele si capacele. Aceste zone pot fi greu de patruns cu o carpa obisnuita. In final, stergeti zona curata cu o carpa curata

Uscati partile arzatorului. Setati gratarele si capacele arzatorului pe un covor pentru a se usca la aer. Daca doriti ca piesele sa se usuce rapid, stergeti-le cu o carpa curata sau un prosop de hartie. Montati piesele arzatorului inapoi pe aragaz. Odata ce piesele sunt complet uscate, asezati-le inapoi in pozitia corecta. Aragazul dumneavoastra este acum gata pentru o noua utilizare! Asadar, ce aveti de gand sa gatiti cu ocazia zilei de Dragobete?

Join The Discussion