Lifestyle

Ce produse dentare sunt potrivite pentru tine?

Cand vine vorba de igiena orala, probabil ati auzit deja despre importanta folosirii dusului bucal si a periutei de dinti electrice. Uneori poate fi greu sa stiti care sunt efectiv necesare si cum sa le folositi in mod corespunzator, insa atat timp cat va cunoasteti nevoile si sensibilitatile dentare, alegerea produselor necesare este extrem de facila:

Este o periuta de dinti electrica mai buna decat o periuta de dinti manuala?

Atata timp cat o utilizati in mod corect, puteti sa va pastrati gura curata si sanatosa utilizand fie o periuta de dinti manuala, fie electrica. Cu toate acestea, medicul dentist va poate recomanda o periuta de dinti electrica daca acesta considera ca ar fi (mai) potrivita pentru dumneavoastra. Aceste periute electrice tind sa fie mai usor de utilizat si pot avea si alte beneficii fata de cele conventionale.

De exemplu, periutele de dinti electrice pot ajuta persoanele care au probleme cu deplasarea unei periute de dinti standard datorita unor afectiuni cum ar fi artrita sau un handicap motor. Functia oscilanta a acestora va ajuta sa va asigurati ca curatati mai multe din suprafetele dintilor dumneavoastras si multe periute de dinti dispun de un cronometru care informeaza utilizatorul atunci cand perioada recomandata de periere de doua minute este in sus.

Sunt periutele electrice sigure pentru copii?

Daca va straduiti sa va invatati copilul sa-si perie dintii in mod corespunzator, medicul dentist va poate recomanda un model electric conceput pentru categoria sa de varsta. Periutele de dinti pentru copii au tendinta sa vina in modele distractive, pline de culoare si pot emite muzica sau efecte sonore pentru a incuraja copilul sa se spele in mod corespunzator. Ar trebui sa supravegheati periajul dintilor copilului dumneavoastra pana cand sunteti increzator ca pot perii in mod independent.

Care periuta de dinti este mai buna pentru dintii si gingiile sensibile?

Daca aveti dinti sau gingii sensibile, gingivita (boala gingivala) sau sunteti recuperat de la o procedura stomatologica, puteti gasi periajul dintelui dureros. Este posibil sa beneficiati de trecerea de la o periuta de dinti rigida la o perie moale cu perii moi sau capete de periuta de dinti moi, combinata cu o pasta de dinti sensibila.

Pentru periutele de dinti manuale, evitati perierea viguroasa, folosind in schimb miscari mai usoare. Multe periute de dinti electrice au un mod sensibil dedicat, care este mai usor pe dinti si gingii. Unele includ chiar si un senzor care va avertizeaza daca folositi prea multa forta. In cele din urma, cea mai buna modalitate de a-ti da seama de peria potrivita pentru tine este de a discuta cu dentistul sau igienistul tau.

Dusuri bucale

Dusurile bucale sunt echivalentul electric al atei dentare, cu exceptia faptului ca folosesc jeturi de apa sub presiune pentru a curata spatiile dintre si in jurul dintilor. La fel ca atasul standard, atasamentele de apa sunt proiectate pentru a elimina particulele de hrana capturate si bacteriile din gura. Unii oameni considera ca acest instrument este mai confortabil si mai usor de folosit decat atasarea regulata a atei.

Ca o periuta de dinti electrica, dusurile bucale sunt adesea recomandate de stomatologi pentru persoanele care au dificultati in a-si mentine gura curata cu ata traditionala. Acestea pot fi deosebit de utile pentru persoanele cu dizabilitati sau afectiuni cum ar fi artrita care poate face dificila folosirea atasarii manuala. Dusurile bucale sunt, de asemenea, sigure pentru utilizare daca aveti alte accesorii dentare, cum ar fi coroane, poduri sau implanturi.

Rutina dumneavoastra de igiena orala la domiciliu este importanta. Dar verificarile si curatarile profesionale sunt la fel de importante. Indiferent ce produse folositi la domiciliu, un examen regulat si o curatare cu un igienist va vor ajuta sa ramaneti sanatosi si sa scapati riscul unor probleme cum ar fi boala dentara.

Join The Discussion