Lifestyle

Cum poate detoxifierea sa conduca la o viata mai sanatoasa si mai fericita

Daca ar exista o pilula magica care ne-ar putea ajuta sa depasim luptele noastre de sanatate intr-un mod sanatos, toata lumea ar vrea sa o ia. Imaginati-va daca ati putea lua o pastila si ati pierde greutatea care va poate determina sa dezvoltati hipertensiune arteriala sau diabet. Sau daca cineva care a luptat cu depresia clinica de ani de zile ar putea incepe sa-si traiasca viata la maxim cu o singura doza. Sau ganditi-va la o pilula magica care ar permite unui individ sa depaseasca dependenta de alcool. Interesant este ca exista, de fapt, o pilula care este disponibila acum in unele zone, care este conceputa pentru a ajuta la reducerea dorintei individului de alcool. In acest moment, pilula trebuie inca studiata si inca nu este disponibila pe scara larga. Intre timp, persoanele care incearca sa depaseasca abuzul de alcool beneficiaza in continuare de tratamentul pe care il pot gasi intr-un centru de detoxifiere.

Atunci cand o persoana incearca sa depaseasca dependenta de alcool, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face este sa lucreze cu profesionistii din domeniul medical care ii vor asista in centrul de detoxifiere. Primul pas pe care o persoana o va face este sa treaca printr-o evaluare initiala. In timpul acestei evaluari, persoanele care lucreaza in centrul de detoxifiere vor lucra impreuna cu dvs. pentru a va ajuta sa gasiti o modalitate eficienta si confortabila de a va trata dependenta. Una dintre cele mai importante parti de tratare a oricarei dependente se afla la cauzele care stau la baza acesteia. Cele mai multe programe de dezintoxicare au optiuni diferite care sunt disponibile pentru persoanele care au circumstante diferite si nevoi diferite. Unele sunt destinate recuperarii pe termen scurt si ajuta o persoana sa se recupereze in timp ce continua sa lucreze si sa traiasca acasa. Sau poate fi determinat ca tratamentul rezidential este cel mai bun, ceea ce inseamna ca veti sta intr-un centru de detoxifiere pentru o perioada de timp stabilita, probabil 30 de zile sau mai mult.

Inainte ca un individ sa poata incepe recuperarea, este important ca ei sa inteleaga cum influenteaza viata lor dependenta. Nimic nu da rezultate pana cand o persoana nu recunoaste ca are o problema serioasa si este pregatita sa ajute si sa recunoasca ca este cu adevarat gata sa inceapa un program de dezintoxicare. Nu exista nicio indoiala ca procesul de detoxifiere este un proces dificil. Deoarece poate fi un proces atat de dificil, individul cu dependenta trebuie sa fie hotarat sa ramana la program si sa invete cum sa traiasca o viata fara alcool si alte substante nocive.

Unul dintre lucrurile care ii determina pe indivizi sa decida ca acum este momentul ca ei sa caute tratament pentru detoxifiere este constientizarea efectului teribil pe care dependenta il are asupra sanatatii lor. Ei doresc ca acea pilula magica sa ii ajute sa scape de dependenta lor de alcool. Cand vine vorba de modul in care le afecteaza fizic corpul, ei stiu ca alcoolul dauneaza ficatului, stiu ca ii opreste sa faca exercitii fizice. Majoritatea persoanelor care trec printr-un program de dezintoxicare invata sa traiasca un stil de viata mult mai sanatos pe tot parcursul programului si dupa aceea. Acest lucru contribuie la o sanatate mult mai buna, nu numai din punct de vedere fizic, ci si din punct de vedere emotional si mental.

Exista o varietate de abordari ale tratamentului pe care profesionistii din domeniul medical si alti experti in detoxifiere le iau pentru a ajuta persoanele care sunt dependente de droguri si alcool. Prima prioritate este sa va asigurati ca mediul este sigur si confortabil pentru fiecare persoana. Ea va avea nevoie de multa forta emotionala pentru ca individul sa-si depaseasca dependenta si astfel un mediu sigur si controlat este primul pas pentru a incepe recuperarea.

In plus fata de efectele fizice pe care le intampina indivizii in timp ce acestia trec prin detoxifiere, indivizii vor experimenta, de asemenea, efecte secundare emotionale si mintale. O parte din orice tratament de detoxifiere este de a ajunge la cauza de baza a dependentei. Din acest motiv, unele tratamente folosesc spiritualitatea in recuperare. Acest lucru nu inseamna neaparat ca programul va incuraja un individ sa urmeze o anumita religie.  Recuperarea din consumul de alcool si droguri a fost descrisa ca o calatorie. Va dura un an individual de recuperare si vor trebui sa ramana cu noul stil de viata pentru intreaga lor viata. Cu toate acestea, altii care au facut aceasta calatorie au simtit ca este mai mult decat merita efortul si se bucura de o viata mult mai sanatoasa si mai fericita.

Join The Discussion