Comerț

Daca ai vrut vreodata un aspirator robot, acum e momentul sa ai unul

Robotii de aspirare sunt facuti sa indeparteze singuri praful, firele de par si murdaria de pe podelele casei tale, oferind posesorului sau oportunitatea de a se ocupa de activitati mult mai relevante. Ideea in sine suna destul de atractiva, dar daca ne raportam la diversi factori sau ghiduri de achizitie pentru aspiratoare robotizate vom afla ca nu toti robotii de aspirare sunt la fel.

In perioada recenta multi roboti de aspirare au dat gres in a trece peste pragurile usilor, fie se blocheaza intre picioarele scaunelor sau ale canapelelor. Sa nu mai vorbim si de faptul ca puterea de suctiune a multora dintre aspiratoarele robotizate de pe piata este insuficienta.

Producatorii de electrocasnice au investit timp si bani pentru a ajunge la nivelul la care sunt in prezent, iar dezvoltarea continua. Cei de la Miele, cunoscuti fiind pentru placerea lor de a avea intotdeauna clasa premium pentru oricare dintre produsele lor, au tintit triplarea performantei si a capacitatii de aspirare a noului lor aspirator robot, Scout RX2, comparativ cu vechea versiune.

Bratele laterale articulate, cu perii atasate, previn blocarea robotului. Bratele sunt retractate in momentul in care robotul intra in contact cu un obiect. De asemenea, si cei de la AEG si-au dezvoltat propria gama de aspiratoare robotizate. Modelul RX6 are o forma triunghiulara, fapt ce ii permite o eficienta mult mai mare in indepartarea prafului din colturile camerelor. Aspiratorul AEG este capabil sa treaca si peste obstacole mici, cum ar fi cablurile sau covoarele care nu depasesc 22mm in inaltime. Aspiratorul nu are mai mult de 10cm inaltime, ceea ce inseamna ca e mai putin probabil ca acesta sa ramana blocat sub obiectele de mobilier cu talie joasa.

De regula, ultimele aspiratoare robotizate au un grad mult mai ridicat de inteligenta artificiala, deoarece eficienta consta, in primul rand, in modul in care robotul analizeaza spatiul destinat aspirarii si aproximeaza cat de mult praf este in camera si cauta solutii pentru a-l curata. Practic, robotii de aspirare nu mai au un traseu random, ci acum folosesc senzori si functii de memorare pentru a determina unde, cand si cat sa aspire.

Join The Discussion