Fără categorie

Cum iti pot influenta animalele de companie sanatatea

Cei mai importanti proprietari de animale de companie stiu ca animalele de companie fac viata mai buna. Acestea ofera companie, se joaca si iubesc cum nici oameni nu o fac. Dar oamenii de stiinta si-au indreptat recent atentia asupra beneficiilor persoanelor care au animale  si au descoperit ca acestea sunt mult mai profunde decat distractia si afectiunea. Animalele de companie si sanatatea ta sunt cu adevarat legate, si iata cum:

O minte si un corp activ
Nimeni nu neaga ca animalele de companie pot fi provocatoare. De la sesiunile de antrenament zilnic la lupta pentru a gasi cea mai buna cusca pentru caini, animalele de companie mentin mintea proprietarului activa. Persoanele care intalnesc provocari intelectuale zilnice sunt mai putin susceptibile de a suferi de depresie si exista unele dovezi ca o minte activa poate ajuta la stoparea bolii Alzheimer si a dementei. Acesta este motivul pentru animalele de companie sunt din ce in ce mai mult utilizate ca vizitatori in casele de ingrijire medicala si spitale.

Mentinerea activa este, de asemenea, un avantaj in sine. Cainele dvs. va poate oferi stimulentele de care aveti nevoie pentru a va ridica de pe canapea si a merge la o plimbare. Astfel, proprietarii cainilor pot prezenta tensiune arteriala scazuta, risc scazut de obezitate si sanatate generala imbunatatita.

Imunitate crescuta
Oamenii fericiti au un sistem imunitar mai bun si sunt mai putin susceptibili de a dezvolta anumite boli. Proprietarul de animale de companie poate imbunatati satisfactia generala a vietii si poate reduce incidenta bolilor psihice, cum ar fi depresia care poate provoca un sistem imunitar slabit.

Siguranta emotionala
Animalele de companie ofera ore de dragoste si afectiune proprietarilor lor. Desi acest lucru poate parea un beneficiu trivial, poate fi o chestiune de viata si de moarte pentru unii oameni. Un sentiment de securitate emotionala poate reduce foarte mult riscul unei persoane de a dezvolta unele boli mintale. Pacientii deprimati care detin animale domestice sufera de sentimente suicidare mai putine, iar simtul lor de obligatie fata de animalele lor de companie le poate oferi un stimulent puternic pentru a lucra la imbunatatirea lor. Dragostea oferita de animalele de companie este, de asemenea, foarte benefica pentru persoanele izolate, in special pentru persoanele in varsta.

Oportunitati pentru conectare                                                                                                                                                                                                                                                                                                            Cainii si pisicile sunt mari incepatori de conversatie si pot fi instrumente puternice pentru persoanele care sufera de singuratate, timiditate si anxietate sociala. Detinerea de animale de companie poate, de asemenea, sa contribuie la cresterea stimei de sine a oamenilor, imputernicindu-i sa se adreseze altora si sa promoveze si sa dezvolte prietenii. Prietenia si apartenenta la o comunitate sunt predictori puternici ai sanatatii emotionale si fizice. Cainii cresc foarte mult capacitatea unei persoane de a-si face prieteni si, probabil, pot imbunatati calitatea vietii proprietarilor si sanatatea lor generala.

Pentru unii oameni, un animal de companie poate fi un adevarat salvator de viata. Cainii au simturi mai puternice de mici si auzitori decat de oameni, iar aceste puteri senzoriale pot oferi proprietarilor mai multe avantaje.

 

Join The Discussion