Lifestyle

Cum sa te confrunti cu dependenta in perioada de sarcina

Sarcina ofera unei femei o responsabilitate si o binecuvantare puternica. Din pacate, maternitatea nu vine intotdeauna asupra unei persoane atunci cand se afla intr-o situatie de viata ideala. De multe ori, dependentii se vor confrunta cu maternitatea si vor simti, initial, anxietate si uimire asupra modului de a trata situatia. Medicamentele nesanatoase care afecteaza un suferind inainte de sarcina nu vor disparea doar pentru ca persoana este insarcinata. Primul lucru pe care o viitoare mama ar putea sa-l intrebe este cum sa obtina mai intai ajutor pentru dependenta, in timpul sarcinii,  incat sa poata da nastere cu succes unui copil sanatos.

Mama si dependenta reprezinta o combinatie toxica, atat in ​​timpul sarcinii, cat si dupa ce un copil se naste in lume. In timpul sarcinii, totusi, dependenta este deosebit de toxica din cauza efectelor narcoticelor asupra unui fat in crestere. Fara incetarea acestor medicamente, un fat in crestere poate sa moara in uter sau poate fi nascut dependent de droguri. Acesta este un lucru pe care dependentii doresc sa il evite ca si oricine altcineva. Intrebarea, atunci, este cum sa va recuperati din dependenta, astfel incat sa nu se produca vreun rau copilului nenascut?

Exista centre de tratament unde viitoarele mamici pot merge pentru a cere ajutor. Modul in care centrele de tratament se confrunta cu succes cu dependenta va face o diferenta dramatica in viata clientilor si a copiilor lor.
In primul rand, incetarea in timpul sarcinii este de departe prioritatea numarul unu. Exista o viata in crestere, deci este vital sa va asigurati ca intreruperea consumului de droguri este realizata. Centrele de tratament realizeaza acest lucru oferindu-le mamelor un loc confortabil de detoxifiere a dependentei lor. Unele centre vor oferi solutii medicinale de detoxifiere, in timp ce altele vor folosi o abordare complet holistica.

In timpul perioadei critice de asteptare, centrele de tratament ajuta mamele sa faca fata unor serii de simptome de sevraj, cum ar fi depresia, transpiratia, greata, crampele si varsaturile. Multe noi mame vor fi monitorizate pentru efectele acestor lucruri si tratate cu grija cu medicamente de deshidratare si alte remedii pentru a mentine mama si copilul sanatos in acest timp. Totodata, in aceste centre mamele iau contact cu un nou mod de viata.

Abuzul de substante este adesea insotit de alte tulburari mentale coexistente. Psihiatrii pot diagnostica aceste tulburari sii le pot trata in consecinta. Terapiile in grup sunt, de asemenea, o parte importanta a recuperarii. Suportul de la egal la egal este o parte importanta a recuperarii de dependenta, deoarece nimeni nu stie mai bine un dependent decat un altul care se afla in aceeasi situatie. Clientii isi vor impartasi  experientele si vor invata modalitati mai sanatoase de a face fata tulburarilor de viata. Grupurile sunt probabil una dintre cele mai reusite cai de a inlocui abuzul de substante cu ceva care este sanatos si vindecator.

Mancarea corecta este o alta parte importanta a tratamentului de dependenta in timpul sarcinii. Mai mult decat alti clienti, mamele trebuie sa aiba dieta potrivita pentru a-si mentine sanatatea si viata pe care o sustin organismele lor. Problemele dietetice sunt adesea trecute cu vederea in timpul dependentei active. Putini dependenti isi pot permite sa manance corect in perioada sarcinii, mai ales din cauza problemelor financiare. In centrele de tratament bune, dieta este unul dintre punctele esentiale ale recuperarii.
Ca orice alt client, o mama insarcinata trebuie sa se simta cu adevarat bine si sa urmeze programul ei de recuperare in centrul de tratament ales. Nu e usor. Dar, cu ajutorul intalnirilor de grup, a sesiunilor cu consilieri si a unei diete minunate, mamele insarcinate incep rapid sa obtina toate beneficiile recuperarii pe care le obtin ceilalti clienti. O femeie insarcinata poarta cu adevarat o viata vie in interiorul ei si adesea isi dau seama de importanta sarcinii suficient de mult pentru a obtine ajutorul de care au nevoie si a lasa tratamentul sa le ajute sa fie persoane noi.

Join The Discussion