Lifestyle

Cum sa creati o gradina spectaculoasa cu ierburi ornamentale

Ierburile ornamentale sunt responsabile pentru un peisaj valoros, fiind extrem de surprinzatoare datorita formelor distincte si aspectului extravagant. Avantajul principal oferit de acestea este ca rezista si in timpul iernii si ofera gradinii un aspect extraordinar, indiferent de anotimp.

In plus, ierburile ornamentale necesita o intretinere foarte mica. Ele nu au nevoie de fertilizare si nici nu necesita o taiere anuala pentru a arata minunat. Primavara este momentul in care trebuie sa aveti grija de acestea, pentru a avea o gradina cu un design foarte atragator.

Ierburile ornamentale pot fi in general grupate in speciile sezonului rece si cald, ceea ce afecteaza calendarul exact al ingrijirii lor anuale.

1. Ierburi de sezon rece. Aceste ierburi incep sa creasca atunci cand temperaturile solului sunt de la 50 la 65 de grade Fahrenheit (10 la 18,3 grade Celsius). Asta se intampla de obicei de la sfarsitul iernii pana in primavara timpurie, in functie de conditiile climatice.

2. Ierburi de sezon cald. Aceste ierburi ornamentale incep un nou sezon de crestere atunci cand temperatura solului depaseste 70 de grade Fahrenheit (21,1 grade Celsius), de obicei in mijlocul primaverii pana la inceputul verii in majoritatea zonelor.

Cele doua sarcini principale de intretinere care vin impreuna cu ingrijirea unor ierburi ornamentale sunt taierea si impartirea sau controlul dimensiunilor. O gradina frumoasa si ingrijita este aceea unde atat ierburile ornamentale, cat si iarba sau gazonul sunt atent ingrijite. Motocultoarele si motosapele marca Ruris sunt masinarii care va ajuta sa pastrati aspectul placut al gradinii si sa aveti parte de un spatiu curat, impecabil, indiferent de sezon.

Taierea ierburilor ornamentale nu trebuie sa se petreaca in mod constant, foarte des, asa cum se intampla in cazul gazonului. Totodata, acestea nu au nevoie de fertilizare, preferand soluri mai putin solide. Spre deosebire de o iarba de gazon, care este taiata in mod regulat si necesita o hranire constanta pentru regenerare, ierburile ornamentale prea fecundate tind sa creasca rapid si sa cedeze, pierzand astfel forma stransa, indelung asteptata.

Este important sa stiti cum se raspandeste o iarba inainte de plantare, deoarece unele specii pot fi agresive, raspandite prin seminte, stoloni sau rizomi. Multe specii de iarba exotica, cum ar fi Miscanthus sinensis, sunt considerate invazive in diferite regiuni din SUA datorita raspandirii lor agresive.

Join The Discussion