Afaceri

Ce spun romanii despre amanetul auto?

Intr-o perioada in care salariile scad disproportional cu cresterea preturilor, un concediu sau un mic capriciu a devenit un adevarat moft pentru romani, totul in timp ce imprumuturile de nevoi personale sunt tot mai greu de accesat din cauza gradului de indatorare sesizat la calcularea scoringului. In aceasta situatie, romanii au, totusi, la dispozitie o solutie rentabila, pe termen scurt si totalmente sigura din perspectiva comisioanelor. Amanetul auto, fiindca despre el este vorba, castiga increderea a din ce in ce mai multi beneficiari de toate varstele, iar conditiile de acordare ce le surad acestora sunt transparente, minime si lipsite de clauze ascunse.

Dupa cum se arata intr-un sondaj derulat de MC Amanet Bucuresti, o institutie de profil care acorda imprumuturi in Bucuresti si Ilfov, beneficiarii acestui tip de amanet sunt atrasi in mod deosebit de facilitatea prin care pot accesa suma de bani dorita, pe locul doi plansandu-se permisivitatea de a accesa-o pana la o suma consistenta. De fapt, sumele ce pot fi accesate la MC Amanet pot acoperi cu succes orice sejur de lux sau chiar o achizitie materiala, tiannd cont de faptul ca beneficiarul ce isi amaneteaza masina poate primi pana la 70% din valoarea pe piata libera a bunului amanetat, acesta din urma putand consta intr-un autoturism, utilitara, barca, motocicleta sau chiar scuter.

In timp ce 75% dintre bucuresteni ar alege amanetul auto pentru un imprumut pe termen scurt, 25% sunt fideli MC Amanet pentru orice nevoie personala

Se poate spune ca amanetul auto este proiectat asupra unei piete tinere, care intelege rationamentul din spatele unui astfel de imprumut. Totusi, in urma chestionarii a 100 de persoane din Bucuresti si Ilfov, s-a constatat ca amanetul auto este o solutie rentabila, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, pentru tineri, adulti si chiar varstnici. Printre principalele motive pentru care acestia prefera sa isi amaneteze masina in loc sa contracteze un imprumut de la o Banca din Romania se numara transparenta acordarii imprumutului dar si facilitatea prin care pot intra in posesia banilor.

Chestionarul a fost alcatuit din doua parti, insumand un numar de 20 de intrebari deschise si inchise. MC Amanet a relevat pentru o publicatie locala cele mai vizibile raspunsuri oferite de cei chestionati, subliniind ceea ce cred romanii, in speta bucurestenii, despre aceasta forma de imprumut. Astfel, la intrebarea „De ce ati ales amanetul auto ca forma de imprumut”, doi dintre cei chestionati au raspuns ca este singura forma prin care pot intra rapid in posesia banilor atunci cand se confrunta cu o problema de ordin financiar sau o criza ce le poate afecta intreaga familie, dar si ca amanetul auto nu ii “pacaleste”, dupa cum se intampla in cazul imprumuturilor contractate de la institutiile bancare, de vina fiind comisioanele ascunse.

Amanetul auto reprezinta o metoda transparenta prin care orice detinator al unui autoturism poate contracta o suma importanta de bani, prin respectarea unui set minim de conditii impuse de MC Amanet. Beneficiarii trebuie sa se prezinte cu bunul ce urmeaza a fi amanetat, alaturi de documentatia acestuia, iar comisionul este de maximum 0.33 % pe zi. De asemenea, comisionul se negociaza in functie de vechimea autoturismului, gradul de uzura sau a valorii creditului acordat, insa toate aceste aspecte sunt convenite in cadrul unei discutii pe care cei interesati o pot purta cu reprezentantii MC Amanet. Doriti sa va prelungiti concediul sau trebuie sa onorati un eveniment important vara aceasta? MC Amanet este partenerul dumneavoastra in satisfacerea nevoilor financiare!

Join The Discussion