Afaceri

Jante 18 inch versus jante 15 inch: Care sunt mai bune si de ce?

Designul unei masini constituie un interes specific pentru fiecare conducator auto, tinand cont de faptul ca masina este tratata ca o bijuterie de posesorii lor. Astfel, jantele nu puteau fi omise in ceea ce priveste atentia pe care o merita, indeosebi datorita aportului pe care il pot aduce mai bunei functionalitati a masinii. AutoChrome lanseaza tuturor impatimitilor de senzatii tari pe 4 roti sa testeze eficienta noilor jante din aliaj de 15 inch si 18 inch, in egala masura preferate de clientii care le-au pus la incercare. Totusi, unde este diferenta si cum poate un sofer lipsit de experienta sa aleaga din prima incercare jantele potrivite pentru masina sa? Expertii AutoChrome ne lamuresc in cele ce urmeaza.

Marimea jantelor conteaza si atrage dupa ea siguranta autoturismului

Vorbind despre jante, este imposibil sa nu ne raportam la marimi. Spre exemplu, la AutoChrome, lider declarat in distributia celor mai calitative jante aliaj din Romania, gasiti o gama extinsa de jante aliaj sub diverse dimensiuni, dintre care cele mai populare se remarca a fi jantele 15 inch si 18 inch. Totusi, popularitatea acestora nu este dictata de eleganta modelelor. Dimensiunea jantelor dicteaza fara doar si poate eficienta autoturismului, in sensul in care faciliteaza manevrarea lejera a masinii sau, din contra, o ingreuneaza. In general, jantele aliaj 15 inch sunt ideale pentru masinile de oras, care constituie aproximativ 60% din productia de autoturisme la nivel national, in timp ce jantele aliaj 18 inch sunt dedicate masinilor de teren, care se remarca printr-o constituie masiva si sunt conduse cu preponderenta pe drumurile muntoase sau deluroase.

Cum stiu ca masina mea suporta jante de 15 inch sau 18 inch?

In mod evident, jantele unei masini nu se aleg (doar) pe baza criteriilor estetice. Vorbim si despre eficienta, si plusvaloarea pe care o pot aduce functionalitatii autoturismului si multe alte motive care, cumulate, incurajeaza confortul pe timpul manevrarii acestuia. De cele mai multe ori, persoanele care nu au stiut daca sa aleaga jante de 15 sau 18 inch din magazinul online AutoChrome au fost cele recent intrate in posesia permisului de conducere. Din fericire, expertii sunt deschisi la oferirea de raspunsuri, astfel ca nici acelora nu le va fi deloc greu sa comande jantele ideale pentru autoturismul pe care il poseda. Totusi, este indicat sa solicitati parerea unor persoane care detin sau au avut contact cu un autoturism de mici sau mari dimensiuni, pentru a garanta ca setul de jante ales nu va modifica eficienta masinii ci, din contra, o va maximiza.

Jantele aliaj pot fi un adevarat partener pentru performanta autoturismului dumneavoastra, cu conditia ca acestea sa respecte dimensiunea suportata de acesta. Crezand ca autoturismul lor merita un upgrade pe masura, multi conducatori aleg jante aliaj 18 inci pentru masinile de oras, alegere care poate dauna eficientei masinii in timpul condusului. Pe de alta parte, jantele de 15 inch vor arata inestetic si disproportional pe o masina de mari dimensiune. Cheia unei alegeri inspirate, spun expertii AutoChrome, este de a solicita o parere avizata de la un tehncian inainte de comandarea setului de jante de 15 sau 18 inch, pentru a evita suprasolicitatea autoturismului ca rezultat al componentelor inadecvate.

Join The Discussion