Fără categorie

Este incalzirea peste pardoseala mai eficienta decat sistemele conventionale?

Incalzirea peste pardoseala este o modalitate aleasa de cat mai multe persoane atunci cand se muta la casa noua. http://www.totalheat.ro/ pune la dispozitia clientilor sai sisteme de incalzire in pardoseala performante. Dar, de ce merita sa optezi pentru incalzire peste pardoseala? Este aceasta metoda mai eficienta decat un sistem conventional?

Cat de eficienta si confortabila este incalzirea peste pardoseala, cunoscuta si sub numele de incalzire radianta?

Incalzirea radianta peste pardoseala implica atasarea la podea a unui element fierbinte sau un tub care transfera caldura in camera prin radiatie infrarosie si convectie, evitand necesitatea aerului fortat sau suflat.

De ce este mai eficienta incalzirea radianta?

Potrivit site-ului Energy Savers al Departamentului de Energie al SUA, incalzirea radianta are o serie de avantaje fata de alte forme de distributie a caldurii. Aceasta este mai eficienta decat incalzirea cu aer fortat, deoarece nu se pierde energie prin conducte. Este, de asemenea, flexibila, deoarece poate rula dintr-o varietate de surse de energie: gaze, petrol, lemn, solare, precum si alte combinatii. Incalzirea radianta este o alegere buna pentru cei cu alergii severe, deoarece astfel nu se sufla particule potential iritante in jurul camerei.

Cateva aspecte ale incalzirii peste pardoseala o fac mai eficienta din punct de vedere energetic. Pentru inceput, distributia uniforma a caldurii pe intreaga suprafata a podelei incalzeste jumatatea inferioara a camerei la o temperatura globala mai scazuta, in unele cazuri cu pana la cinci grade mai putin decat in cazul unui sistem de incalzire conventional.

De asemenea, RESNet sustine ca sistemele radiante transmit caldura in medie de 15 ori mai eficient decat radiatoarele conventionale.

Cum poate fi marita cresterea eficientei?

Cresterea eficientei poate fi marita semnificativ, cu o buna izolare si un sistem bine conceput. In timp ce ruperea sistemelor vechi de incalzire si/sau inlocuirea podelelor decente existente ar putea fi depasite de dragul trecerii la caldura radianta, cei care se angajeaza in proiecte de constructii noi sau care doresc renovari majore ar trebui sa ia in considerare acest aspect.

Conform ghidului The Good Human, exista doua tipuri principale de incalzire radianta: electrica si hidronica. In cele dintai, firele incalzite instalate in podea radiaza caldura in sus.

Acest tip de caldura radianta este cel mai frecvent utilizat pentru a moderniza o singura camera- in special o baie sau bucatarie- dintr-o casa sau caldura mai veche. Intre timp, incalzirea cu cu radiatii hidraulice, prin care apa incalzita este fortata prin tuburi sub podea, este mai des conceputa pentru casele noi si este si mai eficienta din punct de vedere energetic.

Join The Discussion