Afaceri

3 secrete pe care nu le stii despre casele de amanet

Multe idei preconcepute pe care probabil le ai despre casele de amanet sunt gresite. Cele mai multe nu sunt intreprinderi unde lucreaza oameni care se ocupa cu bunuri furate. Industria amanetului deserveste anual milioane de oameni, dar daca nu ai pus niciodata piciorul intr-o casa de amanet, intregul proces poate parea putin misterios.

In amanetul Romero din Bucuresti (http://romero.ro/amanet-bucuresti/), care abia s-a deschis in capitala, se acorda o mare importanta nevoilor clientilor, a imbunatatirii serviciilor si mai ales eticii si integritatii morale.

Iata cateva secrete pe care nu le stii despre casele de amanet in general, ce se aplica in particular si la Romero:

Casele de amanet sunt afaceri mari

Bunuri duse la amanet

Casele de amanet ofera consumatorilor credite pe termen scurt, pe baza de garantii. Obtinerea unui imprumut este destul de simpla. Aduci un obiect la un magazin de amanet. Brokerul ii analizeaza valoarea. Daca el este ceva pe care ar putea sa il vanda in cele din urma, se ofera sa iti imprumute o fractiune din valoarea sa. Daca accepti oferta, vei primi bani la fata locului. Ai, de asemenea, un timp stabilit, de obicei in jur de o luna pana la patru luni, pentru a plati banii pe care i-ai imprumutat de la amanet, plus dobanzile si onorariile. Daca nu poti rambursa imprumutul, pierzi garantia (elementul amanetat), pe care detinatorul de pionier poate apoi sa il vanda pentru a-si face profitul.

Casele de amanet reprezinta, pentru unele persoane, o linie de salvare financiara

In timp ce o mare varietate de oameni utilizeaza casele de amanet, acestea sunt deosebit de populare printre cei din afara mainstreamului financiar. Numeroase familii se bazeaza pe servicii de imprumut. Imprumuturile pentru amanet sunt o propunere atragatoare pentru cei aflati pe marginea fondurilor financiare din cateva motive. Nu numai ca un astfel de imprumut poate fi obtinut fara cec de credit, dar datoria este relativ scazuta. Daca nu poti rambursa imprumutul, vei pierde produsul amenatat, dar nu vei primi o nota neagra in raportul de credit. Intr-o lume ideala, oamenii nu ar avea nevoie sa apeleze la casele de amanet pentru situatiile urgente, dar aceasta este o alternativa mult mai buna pentru o persoana cu venituri mici sau fara cont la o banca. Nu e placut sa pierzi obiectul amenatat, dar e mult mai bine decat sa fii prins ani de zile in datorii bancare.

Casele de amanet nu sunt atat de infricosatoare pe cat crezi

In general, casele de amanet nu au cea mai buna reputatie. In mintea multor oameni echivaleaza cu oameni infricosatori, insa industria si-a curatat numele in ultimele decenii. Nivelul de profesionalism si transparenta serviciilor oferite a crescut in aceasta industrie in ultimii 30 de ani. Casele de amanet cu legitimitate verifica identitatea si lucreaza cu autoritatile de aplicare a legii pentru a se asigura ca lucrurile pe care le vand nu sunt furate.

Intra astazi intr-o casa de amanet din Bucuresti care se respecta, precum Romero, si 100% vei gasi o locatie cu personal profesionist, transparent si amabil.

Join The Discussion