Comerț

Functiile generale ale cuptorului incorporabil

Doresti sa achizitionezi un cuptor incorporabil? Iata care sunt lucrurile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand cumperi un astfel de aparat in bucataria ta:

    • Asigura-te ca becurile pentru luminile interioare sunt usor de inlocuit. ( inlocuirea unor becuri necesita interventia unui specialist).

    • Verifica daca rafturile au opriri de siguranta pentru a preveni scoaterea accidentala a acestora. De asemenea, asigura-te ca nu se inclina in jos atunci cand sunt scoase- in special sub greutatea unui vas mare. Inclinarea in jos poate determina scurgerea alimentelor.

    • Este indicat sa nu optezi pentru variante detasabile- acestea sunt mai greu de curatat.

    • Cauta un aparat cu 3 sau mai multe rafturi. Acest lucru poate fi util mai ales daca gatesti mai multe elemente in acelasi timp.

Functiile gratarului

Cauta o tava de gratar „fara fum”, care capteaza grasime si ulei sub ea ( ceea ce reduce cantitatea de ardere). De asemenea, asigura-te ca tava este glisata cu usurinta, cu un mecanism de siguranta care te impiedica sa o tragi in afara.

Este indicat sa achizitionezi un cuptor incorporabil care are un fel de protectie in fata, astfel incat sa nu poti intra usor in contact cu degetele.

Verifica daca exista cel putin doua rafturi pentru gratare.

Functiile cuptorului

Ventilatorul de coacere distribuie caldura in mod egal, deci este bine atunci cand gatesti pe mai multe rafturi. Utilizarea ventilatorului ar trebui sa permita mancarii sa se gateasca mai repede si la temperatura mai mica. Insa unele feluri de mancare, precum budinca, sunt mai sensibile la miscarea aerului cauzata de ventilator.

Caldura este generata de un element din jurul ventilatorului, care apoi o impinge in cuptor. Acest lucru ofera o caldura uniforma in interiorul cuptorului incorporabil electric si adesea inseamna ca uneori trebuie sa reduci usor temperaturile si timpul de gatire.

Este indicat sa lasi usa cuptorului sa se inchida atunci cand ventilatorul se roteste.

Dezghetarea utilizeaza ventilatorul fara caldura sau la temperatura scazuta. Cu toate acestea, dezghetarea alimentelor la astfel de temperaturi nu este recomandata din motive de siguranta alimentara- este mai bine sa folosesti pentru asta un cuptor cu microunde.

Join The Discussion