Fără categorie

Cele trei faze ale unei proceduri de dezintoxicare

Multi oameni au o idee despre ce implica acest lucru, dar exista si multe mituri care circula despre acest proces. Din acest motiv, este important sa subliniem faptele, astfel incat sa puteti lua o decizie in cunostinta de cauza cu privire la recuperarea dependentei. Un program de detoxificare medicala utilizeaza medicamente prescrise pentru a minimiza simptomele fizice si psihologice de intrerupere a dependentei. Medicatia este controlata de ingrijitorii profesionisti si cu experienta, astfel incat dependenta poate renunta la alcool sau droguri intr-un mediu sigur si gestionat.

Motivul pentru care multi dependenti nu reusesc sa renunte la abuzul de droguri sau alcool pe cont propriu este ca simptomele de sevraj pot fi foarte severe. Pe langa faptul ca provoaca suferinta emotionala si psihologica, retragerea de la unele medicamente poate fi dureroasa din punct de vedere fizic. In cazurile in care dependenta este severa, simptomele de sevraj pot provoca leziuni fizice corpului și pot duce la o situatie care pune viata in pericol.

Procedura de dezintoxicare este impartita in trei faze:

  • Evaluare – aceasta implica analize de sange pentru a determina severitatea dependentei dumneavoastra si modul in care retragerea va afecta orice afectiuni fizice sau psihice preexistente;
  • Stabilizarea – acesta este procesul real de a obtine dependenta de dependenta sa;
  • Intrarea in tratament – o data ce dependentul nu mai este in pericol din cauza simptomelor de sevraj, el sau ea trebuie sa intre intr-un program formal de reabilitare pentru a invata cum sa faca fata fara a folosi droguri sau alcool.

De-a lungul intregului proces, pacientul este monitorizat indeaproape de personalul instruit si experimentat. Acest lucru ajuta la asigurarea progresului individual intr-o manieră sigura, cu simptomele sale de retragere strict controlate.

Join The Discussion