Lifestyle

Cum sa usuci cu feonul parul usor stratificat

Uneori, daca nu stii sa folosesti uscatorul de par pe care il ai cum trebuie, iti poate stratifica usor parul sau increti. Daca doresti un aspect mai atractiv si stilizat, poti urmari anumite metode. O metoda mai rapid de efectuat este potrivita pentru parul subtire si drept, care este putin probabil sa se stratifice. Metoda mai lunga este obligatorie pentru parul gros sau ondulat si este recomandata pentru oricine doreste un stil mai elegant.

Renunta la uscarea prin aer cald

In primul rand, va trebui sa iti piepteni parul cu atentie. Vei dori sa il descurci, inainte de a incepe sa il usuci cu feonul.

Este bine sa apleci un agent de protectie termica, inainte sa incepi sa iti usuci parul cu feonul. Uscarea parului cu feonul folosind aer cald aduce dupa sine un risc mai mare de a iti deteriora, pe termen lung, parul. Aplica acest agent uniform pe tot parul.

Aseaza-ti parul cu capul in jos. Aceasta tehnica de a iti usca parul va conferi volum si iti va defini foarte frumos buclele. Daca ai parul gros, poti trece peste acest pas.

Periaza-ti parul in acelasi timp in care il usuci cu feonul. Poti peria partea opusa sectiunii pe care la un moment dat o usuci. Daca preferi sa nu usuci fiecare strat separat, poti sufla anumite portiuni fara a te peria si apoi sa faci o mica pauza pentru a pieptana fix acele portiuni.

Uscarea cu aer rece strat cu strat

Incepe prin a pastra putin parul umed. In general dureaza putin mai mult sa usuci cu aer rece parul stratificat.Daca stergi parul initial cu un prosop sau il lasi sa se usuce partial la aer, acesta se poate usca inainte sa finalizezi actiunea de a il usca cu feonul. Iar sa iti usuci parul deja oarecum uscat poate provoca daune majore calitatii firelor parului tau.

Este recomandat sa perii bine parul in prealabil pentru a scapa de incurcaturile uneori inevitabile mai ales cand ai parul ondulat. Dar daca iti cade foarte mult par atunci cand il perii cand inca este umed, poti trece peste acest proces.

Sectioneaza parul. In functie de cat de gros este parul tau, poti realiza acest proces al sectionarii in sectiuni diferite. De obicei, este bine sa iti imparti initial parul in doua sectiuni, de stanga si dreapta. Apoi poti imparti aceste doua sectiuni in mai multe sectiuni mai mici si fixa majoritatea straturilor pe partea superioara a capului.

Poti incepe apoi uscarea prin aer rece a fiecarui strat in parte.

Join The Discussion