Fără categorie

Ce rol are un neurolog

Campul exploziv al neurostiintei reprezinta o combinatie multidisciplinara a biologiei, anatomiei, fiziologiei, biologiei dezvoltarii, biologiei moleculare, citologiei, psihologiei, ingineriei si modelarii matematice. Aceste stiinte diverse sunt studiate atent pentru a intelege mai bine proprietatile emergente ale circuitelor neuronale si neurologice, adica sistemul nervos si modul in care se refera la starea generala de sanatate a restului corpului uman.

Practicantii acestei stiinte sunt numiti neurologi. Ei isi concentreaza eforturile asupra studierii creierului si asupra efectelor pe care le are asupra functiilor cognitive si comportamentale sau asupra modului in care oamenii cred in realitate. In afara de aceasta, ei analizeaza, de asemenea, inter-lucrarile sistemului nervos si modul in care se refera la persoanele care sufera de tulburari neurologice, neuro-dezvoltare, si psihiatrice.

Acesti oameni de stiinta se pot specializa intr-o gama larga si variata de domenii stiintifice, variind de la neuropsihologie pana la neuroanatomie. Acest tip de cercetare este capabil sa imbunatateasca intelegerea noastra finala atat a corpului cat si a mintii, modalitatile de interconectare a acestora si subiectele variate de sanatate care le afecteaza. Neurologii provin dintr-o mare varietate de discipline care includ inginerie, chimie, informatica, lingvistica, matematica, psihologie, filozofie si medicina.

Acesti oameni de stiinta isi desfasoara cercetarile in aspecte ale sistemului nervos, inclusiv nivelurile celulare, comportamentale, functionale, evolutive, moleculare, computationale, medicale si celulare ale sistemului nervos uman. Un exemplu de cercetare practica se poate aplica bolii Alzheimer. Ei lucreaza cu instrumente cum ar fi modele computerizate tridimensionale si scanari IRM.

Ei experimenteaza cu probe de tesut si probe de celule. Descoperirile lor ne vor conduce probabil spre crearea de noi medicamente. Alti neurologi lucreaza cu tratarea directa a pacientilor.

Join The Discussion