Fără categorie

Riscurile reale ale dependetei de alcool

Cu studii care arata o crestere a bolii hepatice legate de alcool, in special a cirozei, indivizii si familiile cauta asistenta din resurse cum ar fi centrele de tratament alcoolice. Retragerea din alcool poate fi periculoasa si extrem de incomoda.

Studiile efectuate de cercetatori, din 1999 pana in 2016, au aratat o crestere cu 65% a deceselor legate de ciroza. Ciroza poate fi cauzata si de alte lucruri, cum ar fi hepatita C, dar numarul persoanelor care o primesc din cauza consumului extrem de mare de alcool a crescut substantial.

Un tip de cancer la ficat, carcinom hepatocelular, este cauzat de ciroza. Unele dintre simptomele cancerului hepatic, cum ar fi durerea abdominala, greata si varsaturile, oboseala si pierderea brusca in greutate, in general, nu apar pana cand boala nu a progresat pana la etapele ulterioare. Studiile arata, de asemenea, ca in aceasta perioada de sapte ani aproximativ 155 000 de decese au fost atribuite acestui tip de cancer. Statisticile privind dependenta de alcool indica, de asemenea, ca cele mai afectate au fost cu varste intre 25 si 34 de ani.

Ce cauzeaza dependenta de alcool?
Utilizarea tulburarilor de consum de alcool  este acum utilizata pentru a descrie persoanele care au o problema serioasa de baut. Ce se crede a fi motivul acestei tulburari? Consumul de alcool poate intrerupe substantele chimice din creier, cum ar fi dopamina, glutamatul si acidul gama-aminobutiric.

De exemplu, nivelul de dopamina creste atunci cand cineva consuma alcool. Dopamina afecteaza dispozitiile si spune creierului atunci cand lucrurile sunt placute. Glutamatul revitalizeaza sistemul nervos, iar impulsivitatea este controlata de acidul gama-aminobutiric. Cand cineva devine dependent de alcool, aceste substante chimice pot deveni grav modificate. Aceasta este ceea ce determina oamenii sa experimenteze pofta de alcool, astfel incat sa se poata simti bine din nou.

Exista alti factori care sunt considerati responsabili pentru predilectia cuiva pentru a bea. Unii cred ca genele pot fi responsabile pentru persoanele care dezvolta alcool si alte dependente. Cei cu istoric familial de dependenta pot fi mai predispusi la alcoolism. Unele studii au sugerat ca consumul de alcool inainte de varsta de cincisprezece ani poate duce la probleme cand oamenii devin mai in varsta.

Un alt factor de risc ar putea fi persoanele care sufera de stres excesiv. Acestia pot bea pentru a diminua aceste niveluri de stres. Atunci cand alcoolul este disponibil imediat, acest lucru poate duce la experimentare. Implicarea colegilor sau pur si simplu cu altii care beau in mod regulat poate fi un factor care duce la probleme cu alcoolul. Uneori, oamenii folosesc alcool pentru a indeparta depresia. Auto-medicatia duce adesea la o depresie crescuta, in loc sa o elibereze.

Din moment ce oamenii proceseaza alcoolul diferit, unii pot obtine sentimentul pe care il doresc cu alcool relativ putin, in timp ce este nevoie de mai mult pentru altii. Pentru cei care trebuie sa bea mai mult pentru a obtine „inalta” pe care o cauta, acest lucru ar putea duce la probleme. Timp de multi ani, agentii de publicitate au glamorizat alcoolul. Acesta ar putea fi un factor, in special pentru cei cu stima de sine scazuta.

 

Join The Discussion