Fără categorie

Cum stii daca ai o problema cu alcoolul?

Adesea oamenii care beau nu cred ca au o problema cu alcoolul. Ei spun ca sunt bautori sociali sau au doar cateva bauturi pentru a se relaxa. Cum determinati daca ati putea avea o problema care ar putea provoca grave riscuri pentru sanatate? O problema care este adesea experimentata de persoanele cu alcoolism este nevoia de mai multa alcool pentru a atinge nivelul de intoxicare pe care doresc. Daca ficatul devine deteriorat, nu poate metaboliza si alcoolul. Acest lucru ar putea conduce la un nivel mai scazut de toleranta pentru alcool.

Daca cineva isi petrece cea mai mare parte a timpului consumand alcool si recuperand de la o mahmureala, poate avea o problema. In plus, daca incearca sa inceteze sa bea sau sa reduca cantitatea pe care o beau si nu o pot, este un steag rosu. Uneori, oamenii au simptome de sevraj atunci cand incearca sa reduca sau sa inceteze sa mai bea. Acestea pot include tremuraturi, senzatie de rau sau imposibilitatea de a dormi. Deci beau si mai mult pentru a ameliora aceste simptome.

Adesea, persoanele care ar putea avea o problema cu alcoolul isi petrec mult timp doar de baut. Inceteaza sa mai participe la evenimente sociale, la prieteni sau la alte activitati pe care le-au placut in trecut. Retragerea de la familie si prieteni este un simptom. Cand oamenii continua sa bea, chiar daca stiu ca ii provoaca probleme fizice sau psihologice, aceasta poate semnala o problema cu alcoolul.

Desi aceste simptome pot fi cauzate de alte probleme, daca cineva se confrunta cu mai multe dintre acestea intr-un anumit moment, ar putea foarte bine sa indice ca sufera de alcoolism.

Join The Discussion