Fără categorie

Alergatul pe banda de alergat versus alergatul in aer liber

Dezbaterea asupra faptului daca sa alergi in aer liber sau pe banda de alergat nu este deloc noua. Nu exista un raspuns simplu la aceasta intrebare, deoarece pot fi oferite argumente pro si contra pentru ambele modalitati de a alerga, in functie de tipul de atlet care esti si de obiectivele pe care le-ai propus sa le atingi atunci cand alergi.

Banda de alergare este un echipament cardiovascular foarte util, atat la domiciliu, cat si in salile de gimnastica. Banda de alergare faciliteaza un atrenament rapid si eficient in mai putin timp decat daca ai astepta vremea ideala pentru a iesi sa alergi afara. Multi oameni considera ca este mai sigur si mai atragator sa alergi in interior, pe banda de alergat.

Pentru mii de alergatori din intreaga lume, banda de alergare este in general un prieten bun. Chiar si alergatorii de elita se vor intoarce ocazional la banda de alergat, desi este mai probabil ca vor face marea parte a antrenamentelor in aer liber, in parcuri, pe piste speciale sau trotuare.

Beneficiile utilizarii benzii de alergatBanda de alergat

Iata cateva motive pentru care este de preferat uneori sa alergi pe banda de alergat, in loc sa iesi afara pentru a face asta.

  • Nu exista probleme legate de vreme, temperatura sau teren. Te poti opri si poti lua o pauza oricand doresti. Te poti antrena in timp ce te uiti la diverse emisiuni la televizor, videoclipuri si filme.
  • Foarte util este faptul ca suprafata neteda si amortizata a benzii de alergare este mai blanda cu articulatiile alergatorilor.
  • Atunci cand alergi pe o banda de alergat, vei avea mai putine preocupari cu privire la siguranta personala. De asemenea, poti avea acces mai rapid la toaleta si la o sursa de apa, atunci cand este necesar. In plus, nu ai nevoie de un partener de alergat.

Beneficiile alergatului in aer liber

  • Atunci cand alegi sa alergi in aer liber, poti alege oricAlergat in aer libere destinatie. In plus, ofera ocazia de a capata rezistenta fizica.
  • Atunci cand iesi sa alergi in aer liber, te poti bucura de peisaj, ai ocazia sa evadezi din jungla urbana si sa respiri aer curat, poti admira felul in care schimbarea anotimpurilor modeleaza natura.
  • In general, se poate spune despre alergatul in aer liber ca ofera mai multe provocari fizice decat alergatul pe banda de alergat si te va face sa arzi mai multe calorii.

Join The Discussion