Fără categorie

Femeile dependente au nevoie de un mediu doar al lor

Unele femei se pot simti mai confortabil sa vorbeasca deschis despre problemele din viata lor atunci cand stau intr-o unitate in care barbatii nu sunt prezenti. Unele dintre aceste aspecte pot include violenta domestica pe care au suferit-o in timp ce se intalneau cu cineva care le-a controlat, le-a abuzat si, eventual, le-a primit in droguri. Unele dintre doamnele care cauta ajutor in centrul de dezintoxicare sunt mame care doresc sa se relaxeze pentru a-si imbunatati propria viata in timp ce lucreaza pentru a-si recastiga copiii, mai ales daca membrii familiei se ocupa de copiii lor datorita incapacitatii lor de a fi acolo pentru copii din cauza dependentei.

In timp ce stati la o reabilitare rezidentiala pentru droguri si alcool, este intotdeauna important ca o persoana dependenta sa inceapa sa discute despre lucrurile care au contribuit la consumul de droguri de-a lungul anilor. Exista multe femei care au consumat droguri din cauza durerii pe care au suferit-o de-a lungul vietii. Afectiunile traumatice au adesea o astfel de incidenta asupra oamenilor, determinandu-i sa experimenteze tulburarea de stres post-traumatic, fara sa-si dea seama sau sa caute ajutorul potrivit pentru aceasta. Vorbind despre unele dintre aceste probleme, femeile din centrul de dezintoxicare pot deveni cu un pas mai aproape de a deveni sobru.

Atunci cand barbatii nu sunt prezenti la sediu, fiecare femeie se poate concentra pe propria sobrietate. Orice femeie care trece prin usile centrului de dezintoxicare ar trebui sa fie pregatita sa se concentreze asupra imbunatatirii sanatatii, invatarii cum sa se implice in activitati noi si semnificative si luand pasii necesari pentru a deveni treaz si apoi sa ramana treaz.

Un program de tratament de dependenta conceput special pentru femei poate fi benefic in multe moduri diferite. Doamnele care se lupta cu dependenta pot gasi un loc confortabil pentru a gasi pace si siguranta in timp ce lucreaza la ei insisi si vorbesc mai mult despre lucrurile pe care le-au experimentat pe parcursul vietii, care le-au facut sa devina atat de dependenti de substante atat de mult timp.

Join The Discussion