Fără categorie

Inspirati copii din intreaga lume sa-si continue educatia

Crescand, ori de cate ori am vrut sa stiu raspunsul la ceva, bunica mi-a spus sa il caut. Cine a inventat ceva; radacinile unei traditii; motivatia unei miscari. Orice ar fi fost, m-ar trimite la etaj la biblioteca care statea in hol, pentru a gasi enciclopedia. Acolo gaseam informatiile de care aveam nevoie.

Asa cum ar tinde la un proiect sau o opera, am citit cu voce tare din cartile groase si am discutat despre orice subiect a fost. Daca ar fi fost un subiect mai sensibil, care a aparut mai frecvent cand am dezvoltat un interes in politica si justitie sociala, m-ar incuraja sa impartasesc opinia mea si cum am ajuns la ea. Uneori a impartasit un alt punct de vedere si m-a provocat.

Bunica mea a invatat mereu interesanta. Din acest motiv, nu ar trebui sa surprind o surpriza ca m-am bucurat de scoala. Ei bine, in cea mai mare parte oricum. Au fost cativa ani in timpul liceului cand nu eram atat de entuziasmat de scoala, dar hei, asta e un adolescent pentru tine. Chiar si asa, stiu cat de norocoasa am fost ca am avut ocazia sa merg la scoala. Pentru a afla mai multe despre istoria lumii; dezvolta si perfectioneaza abilitatile care imi vor servi la varsta adulta; fac bine ca sa pot face bine in viitor.

Dar nu toate fetele au sansa de a merge la scoala si de a primi educatia pe care o merita. Pentru mai mult de 100 de milioane de fete din intreaga lume, foametea, casatoria timpurie, saracia extrema si amenintarile la adresa sigurantei sunt bariere care ii impiedica sa frecventeze scoala.

CARE este o organizatie umanitara lider care lupta impotriva saraciei globale, cu un angajament de a imputernici femeile si fetele. Ei au lucrat neobosit pentru a elimina barierele in calea educatiei pentru fete in tarile in curs de dezvoltare. Ei stiu ca atunci cand investesc in educatie, copiii o vor plati inainte. Echipate cu cunostinte si incredere, copiii educati cresc pentru a duce o viata mai sanatoasa si mai productiva.

 

Join The Discussion