Fără categorie

Tips&triks pentru a fi un inotator de exceptie

Frecventa freestyle sau cursa din fata este cea mai rapida si mai eficienta dintre loviturile de curse folosite in inotul competitiv. Cu toate acestea, pentru ca un inotator sa profite la maximum, lovitura trebuie sa fie puternica. In timp ce ati putea vedea mai multe dintre bratele inotatorului in timpul inotului freestyle, este un accident vascular cerebral care se bazeaza atat pe brate, cat si pe picioare, care isi fac partea. Viteza pe care un inotator o va atinge depinde de puterea loviturii care le propulseaza prin apa. Mai jos sunt cateva sfaturi pentru a obtine cele mai multe din performantele in inot?

Sincronizarea bratelor cu a picioarelor
In primul rand, pe masura ce mana dreapta intra in apa pentru prima parte a atacului, piciorul stang ar trebui sa intre in lovitura sa. Dimpotriva, cand mana stanga intra in apa, piciorul drept ar trebui sa intre in lovitura. Cand se face bine, umerii, soldurile si torsul trebuie sa functioneze ca o unitate, mentinand gradul adecvat de rotatie a corpului.

Pozitionarea corecta a corpului
O lovitura puternica de tip freestyle se bazeaza pe pozitionarea corecta a corpului. Pentru a va mentine impulsul, soldurile si picioarele trebuie sa fie in pozitia corecta in toate seturile de lovituri de inot.

Solduri si genunchi
Una dintre cele mai mari greseli pe care un inotator o poate face in accidentul liber este sa-si indoaie genunchii prea mult. Acest lucru le face sa se scufunde mai jos in apa decat ar trebui. Apoi, in loc sa-si puna toata energia in bratul lor, il folosesc pentru a se mentine pe suprafata apei. In schimb, incercati sa conduceti loviturile de tip freestyle de la solduri cu genunchii relaxati.

Flexibilitatea gleznei
Un inotator competitiv trebuie sa-si indrepte brusc varfurile si o perioada lunga de timp. Atletii, cum ar fi alergatorii sau ciclistii, sunt instruiti sa-si stabilizeze cat mai mult gleznele, dar un inotator trebuie sa fie flexibil si stabil. Practicarea yoga poate ajuta un inotator sa invete sa-si flexeze gleznele fara sa-si submineze stabilitatea.

Cu pozitionarea corecta a corpului si practica, un inotator poate invata sa livreze lovituri puternice de freestyle si sa-si imbunatateasca performanta.

Join The Discussion