Știri

Serviciile de electrică auto țin sub control pericolele generate de vechimea autoturismului

Conducătorii auto știu cel mai bine că autoturismele sunt susceptibile să dezvolte probleme de funcționare în timpul sezonului rece, din cauza temperaturilor scăzute și a condițiilor de drum impracticabile. Aceste probleme pot fi, însă, prevenite printr-o simplă vizită la service pentru electrică auto, serviciul care îi ajută pe șoferi să evite cu până la 45% din bugetul mentenanței.

La nivelul Capitalei, specialiștii DpD Automotive Expert SRL au declarat că peste un sfert dintre clienți se prezintă în prag de iarnă pentru reviziile tehnice specifice, fiind interesați de starea unităților de control și a sistemului de confort, în timp ce doar 25% se prezintă la service încă din timpul verii. Mai mult, aceștia subliniază o responsabilitate mai mare dovedită de cei care posedă autoturisme vechi, cunoscând istoricul și riscurile la care se supun din acest punct de vedere.

Electrica auto este singurul serviciu care poate depista potențiale probleme de funcționare ale unui autoturism mai vechi de 15 ani, dar și pe cele ale unuia recent achiziționat

Fie că discutăm despre mașină personală, în posesia căreia vă aflați de peste 15 ani, fie că discutăm despre unul recent achiziționat la mâna a doua, este deosebit de important să vă asigurați că urmează să conduceți în siguranță, iar pentru aceasta trebuie să vă prezentați într-un service în cel mai scurt timp de la achiziție, respectiv înainte de efectuarea unui drum lung.

Serviciile de electrica auto efectuate  cuprind o serie vastă de revizii ale sistemului de încărcare a bateriei, de iluminare, climatronic, precum și de confort, în urma cărora un expert vă poate înștiința cu privire la potențialele probleme tehnice pe care va trebui să le elidați în vederea conducerii în siguranță a autoturismului.

Bateria cedează frecvent în cazul mașinilor vechi

Nici mașinile noi nu sunt private de probleme tehnice în cele mai inoportune momente (călătorii, concedii etc), însă situația este cu atât mai îngrijorătoare pentru posesorii de autoturisme vechi. De pildă, experții afirmă că cele mai frecvente defecțiuni ale acestora sunt întâmpinate la nivelul bateriei și sistemului climatronic (senzori, electroventilatoare), mai ales atunci când conduc în condiții vitrege (ninsori, ploi abundente, ceață). Serviciile de electrică auto pot contribui nu doar la elidarea riscului de pericole, ci și la extinderea duratei de viață a autorurismului, prin prevenția și tratarea celor semnalate.

Defectarea sistemului de iluminare, principala cauză a accidentelor

Funcționarea precară a farurilor și semnalizatoarelor constituie un prim factor care declanșează accidentele rutiere. În condiții de vizibilitate scăzută, cum se întâmplă în contexul ninsorilor sau a ploilor abundente, precum și în timpul nopții, șansele unui accident cresc considerabil. Este recomandat să vă puneți la punct sistemul de iluminare prin servicii de electrică auto înainte de a pleca în concediu sau a efectua o călătorie.

Condițiile vitrege pot periclita condusul în siguranță, susțin specialiștii de la Service DpD Automotive Expert, potențând riscul de accidente în cazul autoturismelor vechi. Dacă plănuiți să plecați din oraș în această iarnă, asigurați-va că autoturismul dumneavoastră a trecut cu brio testul de electrică auto și sistemele de iluminare și climatronic funcționează în mod optim.

Join The Discussion