Sănătate

Ce mancaruri sa evitati partea I

Pierderea in greutate necesita o combinatie de alimente nutritive, de taiere a caloriilor si de a fi activa din punct de vedere fizic, dar daca bucataria dvs. este stivuita cu alimente nesanatoase, dieta va avea de suferit. Desi alimentele din aceasta lista par a fi inofensive, multe dintre ele au calorii goale si incetinesc metabolismul, ceea ce face mai greu pentru tine sa pierzi in greutate. Verificati in lista noastra care sunt cele mai proaste alimente pentru pierderea in greutate si inspirati-va pentru a face alegeri mai bune:

Chipsuri de cartofi

Bine, probabil ca deja stiti ca chipsurile de cartof sunt ingrasatoare si pot ascunde adesea niveluri periculoase de sodiu, dar ceea ce este surprinzator este faptul ca din toate alimentele care va pot determina sa castigati in greutate: sifon, fast food si inghetata, chipsurile de cartofi sunt cele mai nocive. Potrivit unui studiu realizat de Harvard, publicat in The New England Journal of Medicine, chipsurile de cartofi sunt produsele alimentare cele mai puternic asociate cu cresterea in greutate de peste patru ani.

Cartofi prajiti

Doi cercetatori de la Harvard au descoperit ce provoaca cel mai mare castig in greutate: Cartofii. Si mai exact, cartofi prajiti, care au fost asociati cu o suplimentare de 3.35 de kilograme de crestere in greutate. Potrivit lui Walter C. Willett, presedinte al Departamentului de Nutritie al Scolii de Sanatate Publica din Harvard, autor al cartii „Mananca, bea si fiti sanatos”: Ghidul Scolii Medicale Harvard pentru o alimentatie sanatoasa, „venerabilul cartof copt mareste nivelul zaharului din sange si insulina mai repede si la niveluri mai ridicate decat o cantitate egala de calorii din zaharul de masa pur „. Patrick J. Skerrett, co-autor al cartii si fostul editor al blogului Harvard Health, adauga ca” cartofii prajiti fac acelasi lucru, dar cu o cantitate suplimentara de grasime. ” O cantitate mare de cartofi prajiti la McDonald’s spre exemplu. are 510 de calorii – dar sunt si ei facuti printr-un proces periculos.

Carne rosie grasa

Continuand cu alta din cele mai importante alimente care determina castigul de greutate din studiul New England Journal of Medicine este carnea rosie. Studiul privind sanatatea si nutritia a peste 16.000 de participanti arata ca ceea ce face distinctia intre carnea care determina cresterea in greutate abdominala si carnea care va mentine metabolismul este cat de vizibil este grasimea. Deci, atunci cand incercati sa pierdeti in greutate, evitati amestecurile de carne de vita grase de 30% grasime.

Join The Discussion