Știri

Clima Center ne vorbește deschis despre pompele de căldură sol -apă

Soluțiile de încălzire al unui imobil au devenit din ce în ce mai variate de la centralele clasice la cele pe diverse resurse naturale precum: peleți, brichete, până la pompe de căldură. Cu o așa varietate, nu este de mirare că alegerea celei mai bune variante de climatizare a unui edificiu ridică din ce în ce mai multe probleme.

Clima Center este compania care și-a dedicat activitatea găsirii celei mai bune soluții de climatizare pentru un imobil, astfel că, după căutări amănunțite făcute de către specialiști proprii, a ajuns la concluzia că soluția optimă și rentabilă pentru climatizarea unei locuințe este pompa de căldură.

„Pompele de căldură sol-apă, apă-apă, apă-aer, etc. reprezintă în momentul actual cea mai bună și eficientă soluție pentru încălzirea unui imobil. Acestea se bucură de folosirea unor resurse naturale regenerabile inepuizabile pe care le primi în mod gratuit de la natură pentru a extrage din ele energia necesară pentru a putea încălzi un imobil. Astfel, costurile acestora în timp sunt minimale. Desigur, auzim foarte des că prețul acestora este exorbitant pentru anumiți oameni, dar oare dacă o să calculăm suma cheltuită de către aceștia pe achiziționarea, mentenanța și factura de energie electrică pe o centrală cu energie electrică, spre exemplu, în decursul a 10 ani nu este cumva cu mult peste aceste sisteme ? Răspunsul este da, pompele de căldură sol-apă sunt de până la 5 ori mai economice decât centralele electrice și aduc facturi cu până la 5 ori mai mici decât acestea. Pompele de căldură tind să își recupereze banii de achiziție în maximum 8 ani, pe când sistemele clasice doar consumă în continuare bani.” declară un reprezentant Clima Center.

Pompele de căldură sol apă reprezintă una dintre soluțiile optime pentru încălzirea unui edificiu, cu toate că suma de achiziție poate părea puțin piperată.

Clima Center vorbește despre pompele de căldură sol-apă și beneficiile acesteia

Pompa de căldură sol-apă exploatează cantitatea de energie din Pământ și o transferă într-un mod optim și ecologic către casă. Principiul de funcționare al acestor pompe de căldură sol-apă este destul de simplu, dar fără tehnologia de ultimă generație nu s-ar fi putut efectua. Astfel, energia solară emanată de către soare care ajunge pe sol este absorbită de către stratul superior al solului, iar conductele subterane al pompei de căldură sol-apă colectează această energie și o transferă în casele oamenilor.

Pe lângă costurile reduse de energie electrică aduse de către pompele de căldură sol-apă menționate de către reprezentantul Clima Center în rândurile de mai sus, aceste sistem asigură totodată încălzire pe timpul iernii și răcire pe timpul verii plus apă caldă menajeră. În timpul lunilor călduroase, pompa de căldură sol- apă asigură apă menajeră încălzită în mod gratuit, iar pe timpul anotimpurilor reci, costurile sunt reduse cu aproximativ jumătate.

Pentru a putea funcționa optim, sondele pe care acest tip de pompe de căldură le are în compoziție trebuie să fie îngropate la o adâncime de peste 1.5 m, iar acest lucru duce la folosirea în totalitate a terenului, fără ca acestea să fie afectate.

„Sistemul acestor pompe de căldură este silențios și fără vibrații adiționale, ceea ce este un mare plus atât pentru utilizator cât și pentru vecinii acestuia.”, reprezentant Clima Center.

Anii de experiență își spun cuvântul în cazul Clima Center

Clima Center este de mai bine de 10 ani pe această piață, astfel că ultimele tehnologii care au dat năvală pe această nișă nu au scăpat din vizorul Clima Center în niciun an de la înființare. Acestă companie a văzut evoluția acestor sisteme de încălzire, astfel că punând în balanță toate sistemele apărute în ultimul deceniu, Clima Center consideră că pompele de căldură reprezintă cea mai fiabilă și economică soluție pe termen lung.

Clima Center a strâns în portofoliu cele mai bune pompe de căldură, astfel că nu ezitați să contactați echipa la numerele de telefon 0771 480 551 pentru vânzări online sau 0770 151 416 pentru tehnic.

Adresa de email office@climacenter.ro este valabilă, iar un reprezentata o să răspundă în cel mai scurt timp, la fel și prin completarea formularului online aflat pe pagina oficială a companiei climacenter.ro.

Join The Discussion