Sănătate

Notiuni importante despre diabet

Sansele sun sa stiti pe cineva cu diabet zaharat, boala nu-asa-dulce cea mai asociata cu zaharul. Poate ca e sora ta, matusa sau cel mai bun prieten. Sau poate aveti. Daca sunteti asa, sunteti in compania buna – Halle Berry, Tom Hanks, Larry King si Nick Jonas se numara printre celebritatile care se lupta cu diabetul, impreuna cu peste 100 de milioane de americani care traiesc cu diabet.

De fapt, este una dintre cele mai frecvente conditii din Statele Unite, iar numerele sunt in crestere. Diabetul a devenit a saptea cauza majora de deces in Statele Unite.

Deci probabil credeti ca cauza diabetului este destul de evidenta, nu? Este zaharul! Mai ganditi-va.

Ce este diabetul?
Inainte de a intra in cauza, trebuie sa definim ce este diabetul.

Diabetul apare atunci cand glicemia din sange este prea mare. Glicemia din sange este sursa principala de energie a organismului si deriva din alimentele pe care le consumati. Introduceti insulina: un hormon produs de pancreas. Endocrine Web impartaseste faptul ca „insulina este adesea descrisa ca o cheie, care deblocheaza celula pentru a permite zaharului sa intre in celula si sa fie folosit pentru energie”. Dar, uneori, corpul dumneavoastra nu produce insulina suficienta sau deloc – sau doar nu utiliza insulina bine.

Ce se intampla atunci este faptul ca glucoza ramane in sangele dvs. si nu ajunge la nivelul glucozei care provoaca celulele care se dezvolta in sange, determinand cresterea nivelului de zahar din sange. Avand prea multa cantitate de glucoza in sange poate provoca unele probleme de sanatate destul de semnificative.

Exista mai multe tipuri de diabet: tip 1, tip 2, gestational, iar pentru cei de pe varf, prediabetes. In timp ce fiecare este distinct, toti au aceleasi probleme subiacente cu zahar din sange. Diabetul de tip 1 si de tip 2 sunt afectiuni cronice. Prediabetes este un precursor al diabetului cronic, iar diabetul gestational deseori se rezolva singur dupa nasterea bebelusului.

Join The Discussion