Sănătate

Semne ca ati putea avea probleme cu inima partea I

Inima noastra este centrul de control pentru aproape tot ceea ce este in corpul nostru, tinandu-ne in viata, alertati si pregatiti de fiecare noua zi. Cu toate acestea, pentru multi oameni, inimile noastre fac mai mult decat sa ne mentina pomparea sangelui – incearca sa ne trimita si un mesaj.

Bolile de inima sunt motivul celor mai multe mori din lume, reprezentand 1 din 4 decese in Statele Unite. Ce este mai rau este faptul ca multi oameni ignora simptomele problemelor cardiace, confundandu-le cu alte probleme medicale mai mici. Fiecare secunda conteaza atunci cand inima ta este ingrijorata, astfel incat ignorarea simptomelor tale se poate dovedi fatala rapid. Iata simptomele la care ar trebui sa fiti atenti:

  • Daca aveti un sentiment nelinistit in stomac ar putea fi mai mult decat credeti. Daca va confruntati cu varsaturi aparent din nicaieri, merita mentionat medicul. Din fericire, greata si varsaturile sunt adesea semne de avertizare timpurie a unui atac de cord, astfel ca primirea acestora la inceputul anului va poate ajuta sa va luptati inainte ca viata sa va fie in pericol.
  • Indiferent daca schimbati altitudinile sau intensificati intensitatea antrenamentelor, nu este chiar nemaiauzita pentru ca exercitiile va pot ingreuna respiratia. Cu toate acestea, daca va straduiti sa respirati pe masura ce va aflati in afacerea dvs. zilnica, ar putea fi un semn ca inima dumneavoastra nu functioneaza corect. Multe persoane cu boli cardiace dezvolta edem pulmonar, o afectiune in care plamanii se umplu cu lichid. Cand inima nu transporta in mod eficient sange la organele vitale, creste tensiunea arteriala, determinand transferul de lichid din vasele de sange in alveole, mici saculete de aer in interiorul plamanilor. Acest lucru face dificia respiratia si poate adesea crea un sentiment de greutate in piept, similar cu ceea ce unii oameni experimenteaza in timpul unui atac de panica.
  • Un pic de ameteli dupa o zi la parcul de distractii este normal. Cand sentimentul apare aparent de nicaieri, s-ar putea sa aveti probleme. Ametelile sunt adesea un semn de avertizare pentru bolile de inima, adesea insotite de edem pulmonar. Cand creierul nu primeste un flux sanguin adecvat, va poate face sa va simtiti neplacut, ca si edemul pulmonar, ceea ce poate limita cantitatea de sange oxigenat care se livreaza organelor voastre.

Join The Discussion