Cultură

Marc Levy: cel mai citit autor francez

Cand pasiti intr-o librarie, ori faceti cumparaturi de carti online, este imposibil sa nu dati peste unul dintre romanele lui Marc Levy. Povestea lui de viata este extrem de interesanta si va invitam sa o aflam impreuna.

La aproximativ 40 de ani, cand si-a terminat primul roman – o prelungire a povestii de noapte pe care o spusese fiului sau, acesta nu intentiona niciodata sa fie publicata. Dar un editor a obtinut-o, Steven Spielberg a obtinut drepturile, Reese Witherspoon si Mark Ruffalo au jucat in film, cartea a fost un bestseller international, iar acum, tradus in peste 41 de limbri, Marc Levy a vandut milioane de carti si este cel mai citit autor francez din lume. Ati ghicit, este vorba despre romanul Si daca e adevarat… si ecranizarea Just Like Heaven.

Marc Levy s-a nascut in Franta intr-o zi de sambata (16 octombrie), locuieste acum in New York si are doi copii: Louis si George. El lucreaza foarte mult, publicand un roman pe an. Pentru fiecare, dupa o perioada lunga de rumegare, incepe un proces intens de scriere, care dureaza 15-17 ore pe zi (necesita doar, spune el, patru ore de somn pe noapte), sapte zile pe saptamana timp de aproximativ patru luni. „Uneori doar dorm pe scaunul meu cand scriu, iar sotia mea vine si verifica daca respir inca.

Succesul sau in calitate de autor provine direct din eforturile sale ca tata. Cand Louis avea cinci ani, Levy a inceput sa faca o poveste de culcare pentru el, luandu-l in alta lume in fiecare noapte. Povestea s-a dezvoltat intr-o serie elaborata, cu multe personaje. Pe masura ce devenea mai complicat, Levy a inceput sa piarda lucrurile, iar Louis a observat. Deci, in fiecare noapte, dupa ce si-a pus fiul in pat, Levy a petrecut doua-trei ore scriind pentru a doua zi. Dupa ce fiul a crescut, i-a venit ideea sa scoata o carte. In acest fel, va scrie pentru mai multi oameni, nu doar pentru fiul care nu mai are nevoie de povesti inainte de culcare.

In prezent, gasiti in librarii cea mai recenta lucrare a sa: O fata ca ea, o comedie romantica incitanta care prezinta povestea de iubire dintre Chloe, o actrita care a trecut printr-un accident groaznic si Sanji, un barbat din Mumbai care devine printr-o conjunctura ciudata liftier.

Join The Discussion