Sănătate

Cauza numarul 1 a diabetului

Care este cauza nr. 1 a diabetului zaharat? Surprinzator sau nu: nu este zaharul!

Zaharul din sange este un simptom – nu cauza – diabetului.

Cauza numarul 1 a diabetului zaharat este incapacitatea organismului dumneavoastra de a raspunde in mod normal la insulina.

Recomandarile medicilor

Drumul spre diabet este pavat de multi factori care contribuie la dezovltarea acestuia. O parte dintre ei sunt mosteniti, iar altii apar datorita obieceiurilor nesanatoase. In ceea ce priveste cea mai comuna forma de diabet, de tip 2, puteti face multe pentru a preveni boala.

Faceti miscare

Un stil de viata sedentar este considerat acum un risc semnificativ pentru sanatate. Mergeti pe jos, dansati, faceti ceva ce va place, doar asigurati-va ca faceti destula miscare.

Mancati bine

Ati auzit-o inainte, veti auzi din nou: sunteti ceea ce mancati. O dieta bogata in carbohidrati are mai multe sanse de a va apasa zaharul din sange, asa ca mergeti usor pe paine, paste fainoase, bere, orez si cartofi. O regula de la prietenii nostri de la Eat This, Not That! (si American Heart Association):

Mancati colorat!

  • Portocaliu (morcovi, ardei gras).
  • Rosu (capsuni, zmeura).
  • Verde (toate verdele de la broccoli la ciocolata la mazare).
  • Albastru (afine, mure).

Mentineti greutatea in intervalul normal

Daca va confruntati cu pierderea in greutate, consultati-va medicul si cereti o trimitere la un nutritionist. Impreuna, puteti veni cu un plan pe care sa il puteti trai fericit.

 

Daca observati simptome cum ar fi urinarea frecventa si setea imensa impreuna sau daca aveti o reducere lenta, adresati-va medicului dumneavoastra. Daca capturati diabetul in stadiul prediabetelor, un regim inteligent de exercitii fizice regulate si o dieta sanatoasa (adesea scazuta in carbohidrati) va poate impiedica de fapt sa dezvoltati boala!

Join The Discussion