Fără categorie

Consumul de guma de mestecat este benefic

Probabil aveti aroma preferata atunci cand vine vorba de guma de mestecat – este posibil sa mergeti cu menta clasica sau chiar ardei iute, sub forma de menta, scortisoara sau guma cu bule. Aromele sunt nesfarsite, dar placerea gumei de mestecat nu se opreste doar din ce aroma culegi.

De fapt, multe persoane se bazeaza pe guma de mestecat pentru pierderea in greutate. Unii spun ca ii ajuta sa isi controleze poftele. Pentru altii, ii impiedica sa manance junk-ul plin de calorii. Insa dezbaterea daca guma de mestecat este o strategie legitima (si sanatoasa) de slabit este mai cuprinzatoare decat un raspuns cu „da” sau „nu”.

„Exista date mixte despre daca guma de mestecat poate produce pierdere in greutate”, spune Danielle Staub, dietetician clinic la New York Presbyterian / Weill Cornell Medical Center.

In primul rand, pozitive: dovezi ca guma de mestecat suporta pierderea in greutate.
Guma de mestecat poate ajuta la pierderea in greutate prin reducerea poftelor si a aportului de calorii ulterioare, cresterea cheltuielilor de energie si reducerea nivelului de stres. Unul dintre cele mai mari beneficii ale gumei de mestecat este capacitatea sa de a ajuta la modificarea comportamentului atunci cand vine vorba de mancare fara limite. Guma de mestecat poate fi un instrument util pentru cineva care simte in mod constant nevoia de a gusta sau care se implica frecvent in alimentatia emotionala. Poate fi folosit pentru a distrage pe cineva de la mancatul fara minte in afara perioadelor de mancare programate si poate reduce dorintele pentru dulciuri.Pentru persoanele care tind sa manance atunci cand sunt stresati, mestecarea unei bucati de guma ar putea oferi o solutie buna (fara calorii).

Guma de mestecat te face sa imbuntatesti pierderea in greutate? Dar guma de mestecat care sa te ajute sa slabesti poate veni si cu unele aspecte negative. Conform unui studiu, guma de mestecat ar putea descuraja consumul de fructe si poate reduce calitatea dietei. Desigur, daca sariti mesele si sperati ca guma sa ofere un fel de usurare de foame, aceasta nu este o strategie sanatoasa de pierdere in greutate.

Join The Discussion