Timp liber

Seminte de dovleac

Cultivarea unui dovleac este cu siguranta una dintre acele festivitati amuzante de toamna, dar daca arunci toate aceste seminte de dovleac, vei avea foarte mult de pierdut! Semintele de dovleac prajite sunt o gustare minunata pentru a va bucura in timp ce va sculptati dovleacul. Semintele de dovleac prajite sunt o gustare superba – mai ales ca sunt atat de bogate in proteine! 1 cana de seminte de dovleac are 12 grame de proteine ​​si 12 grame de fibre dietetice! Este o gustare bogata in proteine ​​pe care o puteti face cu orice aroma doriti. Incercati sa va faceti propriile seminte de dovleac prajite folosind acest ghid pas cu pas:

  • Preincalziti cuptorul la 300 de grade.
  • Taiati partea de sus a dovleacului.
  • Folositi o lingura de metal pentru a scoate semintele de dovleac.
  • Folosind mainile, separati semintele de dovleac de pulpa de dovleac in plus intr-un bol mare.
  • Clatiti semintele, apoi uscati-le.
  • Topiti untul si amestecati-l cu semintele de dovleac uscate intr-un bol.
  • Presarati semintele de dovleac cu sare (daca faceti un amestec savuros) sau zahar (daca faceti ceva dulce).
  • Adaugati orice condimente doriti.
  • Aliniati o foaie de copt cu folie de aluminiu, apoi pulverizati-o cu spray de gatit.
  • Prajiti la cuptor timp de 40 de minute.
  • La fiecare 10 minute, amestecati semintele cu o lingura de lemn. Acest lucru ii ajuta sa se rumeneasca uniform.
  • Lasati semintele sa se raceasca complet inainte de a le manca.

Pofta buna!

Join The Discussion