Sănătate

Cum sa avem grija de noi in timpul iernii

Cand sa va faceti griji
Daca aveti astm sau BPOC, este bine sa va luati masuri pentru a va ajuta sa va protejati plamanii de frig (cititi mai departe pentru a vedea ce puteti face mai exact).

Expertii sfatuiesc sa va vedeti un medic daca aveti o tuse timp de mai mult de doua saptamani, tusiti o flegma verde groasa sau maronie sau aveti o febra mai mare de 101 grade. Ati putea avea o infectie respiratorie care necesita tratament suplimentar.

Si daca aveti respiratie cronica, respiratie suieratoare sau etanseitate in piept, consultati medicul dumneavoastra ASAP cat mai repede.

Ce poti sa faci
Numarul unu: Cand esti aflat la frig, aduna-te. „Se pare ca bunica a fost chiar la urma urmei, obtinerea unei frisoane poate predispune o persoana la infectii respiratorii, inclusiv pneumonie”, a spus Norman H. Edelman, MD, consilier stiintific pentru Asociatia Americana a Plamanului. „Asa cum ar fi recomandat-o, imbracati-va calduros, pastrati-va picioarele uscate si capul acoperit.”

Doi: Incercati sa respirati mai des prin nas. Cilia din pasajele tale nazale va ajuta la incalzirea aerului, reducand sansele ca acesta sa va irite plamanii.

Parsons recomanda sa purtati o masca sau o esarfa pe gura ori de cate ori timpul scade sub 32 de grade. Acest lucru va ajuta la incalzirea si umidificarea aerului pe care il respirati, usurand tensiunea pe plamani si reducand arsura.

Daca va descurcati la frig, Parsons va recomanda, de asemenea, sa faceti un dus fierbinte imediat dupa antrenament pentru a umezi membranele mucoase deshidratate.

Join The Discussion