Timp liber

Un porumbel si-a construit un cuib din bujori

Inca din luna octombrie, angajatii Memorialului dedicat soldatilor morti in razboi din Australia, au observat un incident straniu. Mai exact, de la mormantul unui soldat lipseau pe zi ce trece din ce in ce mai multe flori. Florile utilizate la Memorial sunt bujorii, iar de la acest mormant lipseau aproape toti bujorii.

Pentru o perioada situatia a ramas un mister, insa se pare ca vinovatul era de fapt un porumbel care isi construia casuta. Pasarea a luat cate un bujor la fiecare drum inspre memorial pentru a-si construi apoi cuibul din splendidele flori. Cuibul sau extrem de colorat este localizat la una dintre ferestrele din vitrariu ale memorialului.

Memorialul din Sydney a declarat ca pasarea  a ales una dintre frumoasele ferestre pentru a-si construi cuibul, iar acest lucru este si mai dragut, cu cat se intampla in apropierea zilei de 11 noiembrie, ziua comemorarii.

Desi in zilele noastre porumbeii nu sunt vazuti foarte bine, de-a lungul istoriei ei au fost foarte buni in timpul bataliilor. Porumbeii voiajori au fost de un real ajutor, mai ales in vremurile in care nu a existat accesul la telecomunicatii. De asemenea, conform Bibliei, porumbleul alb cu ramura de maslin in cioc este simbolul pacii, al sperantei si al puritatii. In timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, 32 de porumbei voiajori au fost medaliati de catre PDSA, o rasplata dedicata animalelor care isi arata devotamentul si se arata a fi aliati de nadejde in vremuri de conflict.

Oamenii au avut reactii mixte legate de intamplare, insa cu totii s-au declarat uluiti de simtul artistic al porumbelului. O persoana a scris:

Considerand faptul ca porumbeii erau foarte folositi ca mesageri de catre fortele din al doilea Razboi Mondial, iar bujorii reprezentau un simbol pentru soldatii cazuti in razboi, cred ca este poetic si dulce…daca nu chiar amuzant, nu?

Altcineva a aduagat:

Un tribut superb!

Join The Discussion