Sănătate

Mancaruri pe care femeile nu ar trebui sa le consume – Partea a IV-a

De la osteoporoza la fertilitate, aceste capcane dietetice pot avea un impact negativ asupra sanatatii femeilor, in special. Asigurati-va ca ramaneti departe de aceste alimente proaste.

1 Cafele extra mari

Cafeaua, in general, este sanatoasa; studiile au aratat ca te pot ajuta sa traiesti mai mult, sa reduci anxietatea si este bine pentru inima ta, plus o serie intreaga de alte beneficii pentru sanatate. Dar este posibil sa aveti prea multe lucruri bune. „Un adult poate consuma in siguranta pana la 400 de miligrame de cofeina pe zi, ceea ce este echivalent cu patru cani de cafea de 8 uncii, dar bea mai mult decat asta poate provoca excretia de calciu, care, in timp, poate duce la osteoporoza”, a spus Dr. Mamta M. Mamik, profesor asistent de obstetrica, ginecologie si stiinte reproductive la Scoala de Medicina Icahn de la Muntele Sinai, spune. Femeile prezinta un risc mai mare de a dezvolta osteoporoza; din cele 10 milioane de americani care au osteoporoza, 80 la suta sunt femei. Bucurati-va de cafeaua dvs., dar incercati sa ramaneti la una sau doua cani.

2 Lapte fara grasimi

Laptele este adesea fortificat cu vitamina D, o vitamina esentiala in care majoritatea americanilor lipsesc. Vitamina D poate ajuta la cresterea in greutate, la combaterea depresiei si la prevenirea dezvoltarii osteoporozei. Dar D este o vitamina solubila in grasimi, ceea ce inseamna ca are nevoie de unele grasimi pentru a fi absorbita. Deoarece laptele degresat a eliminat toata grasimea, este mai bine sa beti 2% sau lapte integral pentru a profita de beneficiile de protectie osoasa de vitamina D. Laptele degresat a fost legat si de infertilitate, deci daca incercati sa obtineti insarcinata e mai bine sa alegeti un lapte care are putin (sau toate) grasimea.

3 Conserve de legume

Legumele din conserve fac ca cina sa fie ciufulita, dar ar putea fi si la pretul sanatatii tale. Multe conserve sunt dantelate cu bisfenol A, sau BPA, un produs chimic industrial utilizat in diverse recipiente alimentare si bauturi. Un studiu publicat in revista Proceedings of the National Academy of Sciences a descoperit ca BPA poate afecta functia celulelor din creier si poate avea impact asupra dezvoltarii sistemului nervos central.

Poate fi, de asemenea, deosebit de daunatoare pentru femei; cercetatorii de la Universitatea din Illinois au descoperit ca BPA interfereaza cu producerea de estradiol, hormonul sexual esential pentru dezvoltarea reproductiva. Un alt studiu a descoperit ca soarecii expusi la BPA au incetat sa mai produca oua viabile chiar si la o varsta frageda. Si nu este vorba doar de marfuri conserve; De asemenea, BPA pandeste in tot felul de plastic. Asigurati-va ca va verificati dublu etichetele si cumparati numai cutii si materiale plastice care sunt etichetate in mod specific fara BPA. Fara a face acest lucru, veti consuma unele dintre cele 50 de alimente nesanatoase de pe planeta

Join The Discussion