Fără categorie

Beneficiile donarii de sange – Partea I

Probabil stiti cat de mult poate donarea de sange ajuta pe altii. Potrivit Crucii Rosii, la fiecare doua secunde, cineva din SUA are nevoie de sange. Poate fi nevoie de 100 de picaturi de sange pentru a salva viata unei victime a unui singur accident auto. Iar pacientii cu boli celulare sau cancere au nevoie de transfuzii de sange in timpul tratamentului. Deoarece nu poate fi fabricat sange, acesti oameni depind de donatorii de sange.

Dar care sunt beneficiile pentru sanatate pentru donatorul de sange? S-ar putea sa fii surprins sa afli ca obtii mai mult decat un sentiment de mandrie. Remediul a cerut unui medic si a cercetat jurnalele medicale pentru a va aduce cateva dintre motivele pentru a lua in considerare donarea de sange.

1 Reduceti supraincarcarea fierului

Una din 200 de persoane din SUA este afectata de hemocromatoza, o afectiune cronica grava in care organismul absoarbe prea mult fier in sange. „Avem nevoie de o anumita cantitate, dar in timp acest lucru se poate ridica pana la niveluri nesanatoase care se depun in inima sau ficat”, spune dr. Joshua Mansour MD, un hematolog si oncolog certificat de bord. A oferi sange in mod regulat este un mod eficient de a reduce nivelul suplimentar de fier.

2 Repliniti-va celulele de sange

Poate suna ciudat, dar este corect. Cand donezi sange, corpul tau trece in exces, producand noi celule sanguine pentru a reface ceea ce ai dat. Acest lucru se datoreaza faptului ca maduva voastra primeste un mesaj ca nivelul dvs. de oxigen este mai mic (din cauza pierderii de celule rosii din sange), astfel incat corpul dvs. pompeaza generarea de celule sanguine in maduva osoasa.

3 Risc mai mic de atacuri cardiace

A da sange este bun pentru inima ta. Potrivit American Journal of Epidemiology , donatorii de sange au o probabilitate mai mica de 88% sa aiba un atac de cord decat cei care nu dau sange. Aceasta poate fi legata de reducerea fierului si datorita faptului ca donarea ajuta la cresterea fluxului de sange, ceea ce face mai putin daunator vaselor.

Join The Discussion