Fără categorie

Beneficiile donarii de sange – Partea a II-a

4 Scade riscul de cancer

Oamenii care doneaza sange prezinta in mod regulat rate mai mici de cancer decat colegii care nu sunt donatori, potrivit unui raport publicat in Jurnalul Asociatiei Nationale a Cancerului . Anchetatorii au descoperit ca riscul aparitiei anumitor tipuri de cancer asociate cu depozite mari de fier (cum ar fi cancerul de colon si de ficat) a fost redus la cei care au dat sange, ceea ce sugereaza o legatura.

5 A arde calorii

Acordarea de sange va poate oferi obiectivelor de pierdere in greutate – puteti arde aproximativ 650 de calorii de fiecare data cand donati o halba, potrivit Universitatii din California-San Diego. Cam la fel ca sariturile cu sfoara timp de 50 de minute. O arsura mare de calorii nu ar trebui sa fie principalul motiv pentru a dona sange, dar este sigur ca este un avantaj bun.

6 Pastreaza-ti ficatul sanatos

Ai citit asa: Donarea de sange este buna pentru sanatatea ta. Ficatul dumneavoastra sufera atunci cand sangele dvs. este supraincarcat cu fier, iar oferirea de sange este o modalitate de a gestiona asta. Un studiu a gasit o legatura intre excesul de fier cu Hepatita C, cancerul hepatic si alte infectii urate. Desi nu este un leac, donarea de sange poate ajuta la epuizarea o parte din excesul de fier si la evitarea depunerii prea mult din acesta in ficat.

7 Dezvaluiti problemele potentiale de sanatate

Donatorii de sange sunt analizati pentru o serie de afectiuni, inclusiv anemie, HIV / SIDA, Hepatita C, Virusul Zika si altele. Desi acest lucru este sa va asigurati ca sangele dvs. este sanatos si sigur de utilizat in transfuzie, va ofera, de asemenea, sansa de a afla daca aveti o problema de sanatate care are nevoie de atentie.

8 Puteti face din lume un loc mai bun – gratuit

Nu costa nimic sa salvezi o viata; de ce n-ai face-o ??? Si pentru a-ti trai viata cea mai fericita si cea mai sanatoasa, nu pierdeti aceste lucruri cele mai grave pentru sanatatea dvs. – potrivit medicilor

Join The Discussion