Lifestyle

Dezvoltarea obiceiurilor rele

Obiceiul: este acel lucru pe care il facem atunci cand nu suntem atenti la ceea ce facem. Dar daca va puteti schimba obiceiurile, astfel incat sa puteti incepe sa pierdeti grasime automat – fara sa va ganditi vreodata la asta? Cercetarile noi spun ca poti – si este mai usor decat crezi.

Dezvoltam obiceiuri pentru ca ne economisesc timp si energie (nu trebuie sa va ganditi daca sa faceti cafea dimineata, doar o faceti) si pentru ca ne ofera un sentiment de confort si recompensa. Dar neuronii din creier judeca de fapt recompensele si costurile obiceiurilor, ceea ce inseamna ca ar putea fi mai usor de schimbat decat crezi, potrivit noilor cercetari efectuate la MIT. Incalcarea unui obicei rau poate fi la fel de simpla ca inlaturarea pedepsei: alocati bani pentru a va cumpara ceva special, apoi scadeati din oul mic de cuib de fiecare data cand va descompuneti si trageti o gustare la miezul noptii. In cele din urma, creierul tau va decide ca costul nu merita beneficiile, sugereaza cercetarile.

Dar ce obiceiuri te costa cel mai mult? Nu ratati obiceiurile proaste care va aduc grasime din burta, cu noi cercetari din noua carte a creatorului Abs Diet, David Zinczenko, care este deja in topul topurilor Amazon: Zero Belly Cookbook!

Join The Discussion