Lifestyle

Cum scapam de burta – II

3 Mancati mai ales cu grupuri mari.

Cand mancam impreuna cu alti oameni, consumam, in medie, cu 44 la suta mai multa mancare decat o facem cand mancam singuri. Cercetarile publicate in revista Nutrition au descoperit ca o masa mancata cu o alta persoana era cu 33 la suta mai mare decat o mancare savurata singura. De acolo devine mai infricosator. A treia roata cu doi prieteni? Te uiti la o masa cu 47 la suta mai mare. Mancarea cu patru, sase sau 8+ prieteni a fost asociata cu cresteri de masa de 69, 70, respectiv 96 la suta. Desi o parte a acestui lucru are legatura cu timpul pe care il petrecem la masa cand luam masa cu compania, un alt studiu din revista Appetite a gasit oameni care petreceau mai mult timp mancand pentru ca citeau simultan nu mancau in mod semnificativ mai mult, ceea ce inseamna ca timpul nu mai este ” este singurul factor jucat aici.

Mananca asta, nu asta! Fix: puteti totusi sa stai cu prietenii. Doar variati activitatea din cand in cand si includeti alergari scurte sau plimbari si discutii. Veti economisi bani si calorii care va umfla burta.

4 Urmati o dieta restrictiva.

Daca tocmai ati sarit pe Paleo sau pe bandwagonul cu continut scazut de carbohidrati, continuati cu precautie! „Deseori dietele care taie grupuri alimentare intregi nu permit echilibrul si moderatia de care trebuie sa urmam un plan alimentar sanatos, pe tot parcursul vietii”, avertizeaza Zanini. „In plus, dieterii care respecta aceste planuri pot fi predispusi la deficiente nutritive potential periculoase. Sau pur si simplu se plictisesc de planul lor restrans si sfarsesc sa se supraalimenteze pe drum”, avertizeaza Zanini.

Mananca asta, nu asta! Fix: nu trebuie sa mergeti prea tare prea repede. Daca in cele din urma ati ajuns la un platou de slabit si nu ati pierdut mai multe grasimi din burta, luati in considerare sa luati o pauza din dieta dvs. Conform unui studiu recent publicat in Jurnalul International al Obezitatii, dieters care au luat o pauza de doua saptamani din planul lor mic de calorii au pierdut mai mult in greutate decat cei care au consumat constant.

Join The Discussion