Lifestyle

De ce avem burta asa mare – III

5 Mancati din farfurii mari.

Un studiu Cornell a descoperit ca atunci cand li s-a oferit o optiune, 98,6 la suta dintre persoanele obeze opteaza pentru farfurii mai mari. Traducere: mai multa mancare, mai multe calorii si mai multa grasime din burta.

Mananca asta, nu asta! Fix: pastrati-va portiunile sub control, alegand feluri de mancare mai mici.

6 Parcurgeti retelele de socializare in pat.

Mentinerea telefonului mobil si televizorul dvs. nu va face decat sa va tina mai tarziu si sa va provoace sa mancati fara minte in timp ce va uitati la ecran. Un studiu realizat de Lighting Research Center de la Rensselaer Polytechnic Institute a descoperit ca lumina emisa de la dispozitivele tehnologice de fapt suprima productia de melatonina in creier. Acesta este principalul hormon al somnului pentru corpul vostru, asa ca atunci cand nu aveti suficient de mult produs, puteti suferi complicatii ale somnului. In plus, un studiu efectuat in obezitatea pediatrica a descoperit ca studentii cu acces la un dispozitiv electronic in dormitoarele lor aveau riscul de 1,47 ori mai marr sa aiba un exces de greutate decat cei cu niciun dispozitiv in dormitor. Asta a crescut la 2,57 ori pentru copiii cu trei dispozitive.

Mananca asta, nu asta! Fix: transformati dormitorul dvs. intr-o zona fara tehnologie si alegeti sa cititi o carte in pat.

Join The Discussion