Sănătate

Burta excesiva – remediu – IV

Nu mananci cu atentie.

Fiti atenti sa mancati cu atentie. Practica are radacini budiste vechi. Este, de fapt, o forma de meditatie seculara, care ne cere sa experimentam mai intens mancarea, acordand o atentie deosebita senzatiei si scopului fiecarei muscaturi. Mancarea atenta nu este o dieta – si nu va cere sa mancati mai putin -, dar abordarea capata tractiune ca un mecanism de succes de pierdere in greutate. De fapt, studiile recente au aratat ca mancatorii atenti raspund mai putin la stresul emotional, consuma semnificativ mai putine calorii si, poate cel mai important, au o perioada mai usoara pentru a mentine un IMC sanatos in comparatie cu cei care nu stiu, potrivit unui studiu PLOS One.

Mananca asta, nu asta! Fix: Pentru a manca mai mult pentru a mentine grasimea din burta de pe cadru, mestecati incet. Acordati textura, mirosul si complexitatea aromelor. Continuati sa mestecati. A inghiti. Ia o gura de apa. Si pentru cateva momente, rezista indemnului de a mai lua o muscatura. Continuati in acest fel pe parcursul unei mese si veti experimenta placerile si frustrarile mancarii constiente.

Esti distras in timp ce mananci.

„Mancam din mai multe motive, dar principalul impuls pentru alimentatia atenta este foamea fizica”, spune nutritionistul dietetician inregistrat Leslie Schilling, MA, RDN. „Este greu sa fii prezent daca mananci la biroul tau, faci cyber-loafing sau te uiti la televizor. Cand mintea ta se concentreaza pe ceva in afara de mancarea ta, nu realizezi lucruri de genul” A fost mancarea de fapt buna? ” si „ma plin?” Acest lucru duce adesea la „consumul excesiv”, ceea ce nu este atat de atent. Aceasta mancare distrasa duce, de asemenea, la consumul de mai multe calorii care se indreapta direct catre grasimea din burta.

Mananca asta, nu asta! Fix: Un studiu al Universitatii din Vermont a descoperit ca participantii supraponderali care si-au redus timpul de televiziune cu doar 50 la suta au ars in plus 119 calorii suplimentare pe zi. „Minimizati distractiile cat mai des”, spune Schilling. Cu alte cuvinte, acel episod din Game of Thrones poate fi urmarit dupa cina.

Join The Discussion