Știri

Calitatea cafelei in cel mai bun coffee shop din Bucuresti

La nivel mondial, cererea consumatorilor de cafea de inalta calitate este in crestere. In timp ce consumul total de cafea creste in fiecare an, segmentul de cafea speciala a cunoscut cea mai mare pondere de crestere. Aceasta cerere crescuta este insotita de o mai mare constientizare a consumatorilor ca experienta senzoriala a consumului de cafea este un punct culminant al numeroaselor legaturi si procese de-a lungul lantului valoric.

De la genetica plantelor, la modul si mediul in care cresc plantele si ajung la maturitate, la metodele de procesare pana la transport, depozitare, prajire si infuzie, precum si mediul social in care este consumata cafeaua, calitatea poate fi considerata ca fiind placerea senzoriala globala a tuturor acestor aspecte combinate.

In crearea unei cafele perfecte de catre o afacere locala, antreprenorii trebuie sa ia in considerare cate aspecte de maxima importanta care fuzioneaza pentru a crea reteta de succes. Ganesha Caffe este coffee shop-ul din Bucuresti care a dovedit de-a lungul anilor ca stapaneste reteta succesului si ca a pune pret pe calitate. Proprietarii coffee shop-ului din Aviatorilor vor impartasi reteta succesului pentru calitatea premium a cafelei.

Reteta calitatii perfecte a cafelei

1 Tipul de cafea folosit

Desi nu avem cum sa cunoastem cu exactitate traseul boabelor de cafea de la aparitie pana la ambalare lor ca produs prim, putem sa deosebim calitatea acestora prin miros si culoare, iar acest lucru se face doar testand.
„In momentul actual exista numeroase tipuri de cafea de la numerosi comercianti. Ei bine, un barista profesionist va face diferenta dintre boabe de cafea de calitate superioara si boabe de cafea cu o calitate precara. Chiar daca nu suntem un barista profesionist, fiecare dintre noi ne putem da seama de calitatea cafelei intr-un mod foarte facil: testand. Exact, testand boabele de cafea ne putem da seama de calitatea acestora.” – reprezentant Ganesha Caffe Primaverii.

2 Modul de preparare

Un alt factor decisiv atunci cand vine vorba de calitatea cafelei il reprezinta modul in care este preparata cafeaua. In functie de boabe exista un anumit tip de prajire si pregatire al bauturii.

In cel mai bun coffee shop din Bucuresti, fiecare tip de bautura detine un tip de boabe specifice care sunt pregatite la gradul de macinare, prajire si temperatura optime, astfel incat sa ofere un gust spectaculos.

3 Profesionisti

Un factor declansator in prepararea celei mai bune cafele il reprezinta omul care prepara cafeaua. Atunci cand vizati succesul, cel mai bun coffee shop din Aviatorilor va recomanda sa apelati in permanenta la profesionisti.

„Daca esti un coffee shop sau o cafenea, bautura pe care oamenii o asteapta sa ii dea pe spate este cafeaua. Sfatul nostru este sa investiti intr-un barista profesionist care sa ofere cafelei gustul si intensitatea perfecte menite sa ii faca pe clienti sa revina in fiecare zi cu drag.” – reprezentant Ganesha Caffe.

Join The Discussion