Sănătate

Nici la televizor nu stam degeaba

Timpul petrecut pe Netflix, spre deosebire de cel de la sala, nu este evident o miscare pentru o burta plata . Dar este mai mult decat lipsa timpului de gimnastica care impacheteaza kilogramele; un studiu realizat la Universitatea din Vermont a constatat ca participantii supraponderali care si-au redus jumatate din timpul normal de televiziune au economisit inca 119 calorii pe zi. Urmarirea unui singur spectacol mai putin (daca vizionati doar doua) ar reprezenta o pierdere anuala automata de 12 kilograme!
Mananca asta, nu asta! Remediere: profitati la maximum de timpul dvs. de televiziune prin multitasking in timp ce vizionati – pliati niste rufe sau faceti niste exercitii in timpul pauzelor comerciale. O incarcatura usoara de treburi va poate duce la arderea calorica. Si daca mainile tale sunt ocupate sa spele vasele sau sa-ti pregateasca copiii, atunci nu o sa mai stai cu mana in punga cu floricele! Gustarea fara minte este o capcana pentru burta in acest timp sacru.

Daca pauza dvs. de pranz este in mod constant sa fugiti intr-un local sau sa iesiti pe usa pentru a intalni un tip de livrare, atunci este posibil sa mancati mai multe calorii, sare si zahar decat daca ati manca pranzul de acasa. Optiunile de restaurant sunt adesea insotite de sosuri care distrug dieta si sodiu de balonare. Iar cand mananci afara, spui adesea „da” mai mult decat ai nevoie. Si locul tau local este la fel de vinovat pe masura ce McDonald’s se afla la bloc. Un studiu publicat in Jurnalul Academiei Americane de Nutritie si Dietetica a constatat ca mancarea de la restaurant este la fel de calorica ca fast-food-ul. Cercetatorii au descoperit ca 92 la suta din mese adunate atat din lanturile mari cat si din restaurantele locale din trei orase contineau in medie 1.205 calorii – aproape 60 la suta din aportul zilnic recomandat de FDA de 2.000.
Mananca asta, nu asta! Remediu: pentru a sta departe de acele calorii nedorite, maroniti-l. Cu aceste 25 de pranzuri super-sanatoase sub 400 de calorii , sunteti gata sa faceti pranzuri in valoare de o saptamana minunata.

Join The Discussion