Lifestyle

De ce sa nu consumi prea multe proteine

O dieta bogata in proteine ​​si cu continut scazut de carbohidrati poate ajuta kilogramele in plus sa zboare initial, dar poate provoca de fapt cresterea in greutate pe termen lung, potrivit unui studiu spaniol recent . Cercetatorii au avut peste 7.000 de participanti la completarea chestionarelor despre obiceiurile lor alimentare pe parcursul a sase ani. Dupa ce au analizat datele pentru elementele comune, acestia au descoperit ca cei care au consumat diete bogate in proteine ​​au avut un risc cu 90% mai mare de a castiga mai mult de 10% din greutatea corporala pe parcursul studiului decat cei care au consumat mai putine lucruri. Yikes!
Mananca asta, nu asta! Remediu: in loc sa ingreunati carnea, „preparati-va jumatate din farfurii legume si / sau salata”, spune nutritionistul si dietetistul Danielle Omar, blogger la Food Confidence. Legumele sunt bogate in substante nutritive, bogate in fibre satioase si sarace in calorii. Manancand jumatatea de legume din farfurie inainte de orice altceva, va veti indeparta de foame, veti manca mai putine calorii si va veti simti in continuare plini si multumiti.

Un studiu publicat in Journal of Nutrition a descoperit ca sarea confunda de fapt procesele biologice care iti spun cand esti plin.
„Corpul nostru are mecanisme biologice care sa ne spuna cand sa nu mai mancam, iar grasimile activeaza acele mecanisme la persoanele sensibile la gustul grasimilor”, spune autorul principal Russell Keast. „Cu toate acestea, atunci cand se adauga sare in alimente, aceste mecanisme sunt tocite si oamenii ajung sa manance mai multe alimente. Acest lucru va poate determina sa consumati mai multe alimente grase, iar in timp, corpul dumneavoastra se adapteaza sau devine mai putin sensibil la grasimi, ducandu-va sa mancati mai mult pentru a obtine aceleasi sentimente de plenitudine. ”
Mananca asta, nu asta! Remediu: Gatit acasa? Folositi ierburi proaspete in loc de sare. Cand luati masa, scanati informatiile nutritionale acasas i asigurati-va ca evitati cele mai proaste comenzi la restaurantele populare .

Join The Discussion